Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Φίλης: Το 2018 θα βγουν στο σφυρί 40.000 σπίτια και δεν θα είναι μόνο βίλες

Λίγη ώρα μετά το ραντεβού του πρωθυπουργού με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών  στο Μέγαρο Μαξίμου ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής προέτρεψε την κυβέρνηση να μην μείνει στη συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες και να προχωρήσει σε οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία της.

«Υπάρχουν όρια και αδιέξοδα στην συμφωνία κυρίων» τόνισε. «Οι στόχοι των Τραπεζιτών οδηγούν σε πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς και από ένα σημείο δεν αφορούν βίλες και πισίνες αλλά φτωχό κόσμο πρώην μεσαίας τάξης», υπογράμμισε. Και κάλεσε την κυβέρνηση να δει συνολικά το θέμα ζητώντας επί της ουσίας το πάγωμα των πλειστηριασμών αλλά και την δημιουργία μιας κρατικής τράπεζας-bad bank στο πρότυπο της Φινλανδίας για την διαχείριση κόκκινων δανείων.

«Πρέπει να υπάρξει οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας με βάση την αξία και να μην μείνει η κυβέρνηση στην συμφωνία κυρίων με τις τράπεζες. Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τις διοικήσεις των τραπεζών έδειξε ότι  υπάρχουν όρια, ενδεχομένως και  αδιέξοδα στην υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί έχουν υπολογιστεί να γίνουν για το 2018. Αυτοί δεν θα αφορούν μόνο βίλες με πισίνες, αλλά και φτωχό κόσμο. Ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση. Θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα του δανειολήπτη να παίρνει το σπίτι του στην τιμή που θα τα αγοράζουν τα funds ή ο μειοδότης. Είναι στο χέρι μας να έρθουν καλύτερες μέρες».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button