Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Τσελέντης: Υπάρχουν σχολεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση σε περίπτωση σεισμού

Η νοτιοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», σχολιάζει ο  Άκης Τσελέντης, σε συζήτηση με αφορμή τον χθεσινό σεισμό στην Τουρκία

«Η νοτιοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ενδεχόμενο ενός σεισμού», σχολίασε σήμερα ο  Άκης Τσελέντης, σε συζήτηση με αφορμή τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,9Ρίχτερ στην Τουρκία. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μετά από αυτή την αποκάλυψη, αναφέρθηκε και στα προβληματικά σχολεία της χώρας. «Υπάρχουν σχολεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Αποφεύγω να πω λεπτομέρειες γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα ως Πολιτική Προστασία να κρατήσουμε μία πληροφορία και να μη μας ξεφύγει προκαλώντας πανικό», είπε.

Μιλώντας την τηλεόραση του «OPEN», ο Άκης Τσελέντηςεξέφρασε γενικότερα τον προβληματισμό του για  τον αντισεισμικό σχεδιασμό της ώρας, χαρακτηρίζοντάς τον διαλυμένο.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έχουμε τέτοια σχολεία, σαπίμια, και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ να λέει ότι έχουμε τα καλύτερα σχολεία. Μπορώ να σας φέρω φωτογραφίες από σχολεία που είναι πραγματικά επικίνδυνα. Που τα σίδερα είναι πραγματικά έξω. Το έχω επισημάνει παντού και εκτιμώ ότι είμαστε τυχεροί γιατί στις ώρες που έτυχε να σημειωθούν οι σεισμοί, δεν είναι μέσα μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για κάποια νοσοκομεία», κατέληξε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button