Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Η τρομακτική θεωρία του «αδίστακτου κύματος»

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι «αδίστακτα κύματα ύψους 100 ποδιών» μπορεί να ευθύνονται για ορισμένες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Southampton αναδημιούργησε τα «ακραία κύματα» για το ντοκιμαντέρ «The Bermuda Triangle Enigma» του Channel 5.

Έφτιαξαν ένα μοντέλο του USS Cyclops, ενός τεράστιου σκάφους που εξαφανίστηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων το 1918 με αποτέλεσμα τον θάνατο 309 ανθρώπων.

Το Cyclops ήταν ένα σκάφος 542 ποδιών που μετέφερε άνθρακα στα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έπλεε από την Bahia στο Salvador, στη Βαλτιμόρη, όταν εξαφανίστηκε το 1918. Δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια ή τα λείψανα των 306 επιβαινόντων.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η έλλειψη κλήσης κινδύνου από το σκάφος σημαίνει ότι συναντήθηκε με ένα υπερφυσικό τέλος.

Η θεωρία για το Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο Dr Simon Boxall, επιστήμονας ωκεανών και της Γης, είπε ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι το σημείο όπου συναντώνται τρεις μαζικές καταιγίδες από διαφορετικές διευθύνσεις και σχηματίζουν τεράστια «αδίστακτα κύματα».

«Υπάρχουν καταιγίδες στα βόρεια και τα νότια που συναντώνται. Και αν υπάρχουν και άλλες από τη Φλόριντα μπορούν να αποτελούν έναν δυνητικά θανατηφόρο σχηματισμό αδίστακτων κυμάτων. Είναι απότομα, είναι ψηλά. Έχουμε μετρήσει κύματα που υπερβαίνουν τα 30 μέτρα».

Ο Simon Boxall πιστεύει ότι μια τέτοια αύξηση στο νερό θα μπορούσε να σπάσει μια βάρκα στα δύο. Αυτή η θεωρία είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από όλους γιατί δεν εξηγεί τι συνέβη στα αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Πηγή: Metro & newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button