Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το συγκλονιστικό γράμμα ενός μαθητή που εγκατέλειψε το σχολείο γιατί δεχόταν bullying

Δέχθηκε τόσο πολύ bullying στο σχολείο του που αποφάσισε να το εγκαταλείψει.

Ένα αγόρι 11 ετών έγραψε ένα συγκλονιστικό γράμμα στους συμμαθητές του για το bullying.

Την τελευταία του μέρα, ο νεαρός, ο οποίος φέρεται να φοβήθηκε σωματικά και συναισθηματικά, παρέδωσε το γράμμα στον δάσκαλό του, με την ελπίδα ότι θα διαβαστεί στην τάξη.

Αναλυτικά, η επιστολή του 11χρονου:

“Γεια σας τάξη, το όνομά μου είναι RJ και είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τον εκφοβισμό, το bullying.\

Σε αυτό το σχολείο έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει πολύ εκφοβισμός. Πολλοί μαθητές δεν το λένε πια στους δασκάλους επειδή φοβούνται πολύ.

Το bullying δεν συμβαίνει μόνο στο σχολείο μας, συμβαίνει και σε άλλα μέρη και άνθρωποι δέχονται εκφοβισμό σε όλο τον κόσμο, ακόμη και ενήλικες!

Δέχθηκα bullying σε αυτό το σχολείο και αυτός ο όρος ήταν το χειρότερο για μένα.

Για όσους από εσάς δεν καταλαβαίνετε τι είναι το bullying τότε επιτρέψτε μου να σας πω.

Το bullying είναι όταν οι άνθρωποι γίνονται κακοί με εσάς ξανά και ξανά. Το bullying δεν σημαίνει ότιθ είναι μόνο κάποιος που σας χτυπά, είναι επίσης και όταν κάποιος λέει κακά πράγματα να σας πληγώσει σκοπίμως ή όταν σας πειράζουν πολύ για κάτι που δεν είστε τόσο καλός αντί για να σας βοηθήσουν.

Οι άνθρωποι κάνουν bullying μερικές φορές επειδή σας ζηλεύουν, το κάνουν επειδή παλεύουν με κάτι στη ζωή τους και ξεσπούν την οργή τους σε άλλους ανθρώπους.

Πολλοί από τους νταήδες πιστεύουν ότι είναι καλό να πειράξω κάποιον, αλλά πιστεύω ότι ο εκφοβισμός είναι το πιο άθλιο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος.

Το να είσαι κουλ δεν σημαίνει να είσαι κακός, σημαίνει να βοηθάς και ενθαρρύνεις άλλους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι.

Η μαμά μου μου είπε ότι οι νταήδες μπορεί να δείχνουν σκληροί αλλά είναι αυτοί που περνούν δύσκολα.

Ο νταής δεν είναι δυνατός. Ο νταής είναι ένα πρόσωπο που είναι πραγματικά αδύναμο και ένα άτομο που θέλει να βάζει τους άλλους κάτω για να μπορέσουν να σηκωθούν πάνω.

Ένας νταής είναι κάποιος που χρειάζεται πραγματικά βοήθεια, καθώς και το άτομο που είναι θύμα bullying.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό όταν βλέπουμε κάποιον να δέχεται bullying ή αν εμείς είμαστε αυτοί που δεχόμαστε να λέμε σε κάποιον για αυτό και αν ο δάσκαλός σας δεν ακούει, βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε στη μαμά ή τον μπαμπά σας ή σε κάποιον άλλο ενήλικο που εμπιστεύεστε.

Δεν μίλησα σε κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί ακόμα και όταν έκανα, οι δάσκαλοι δεν βοήθησαν και όταν τα παιδιά ανακάλυψαν ότι μίλησα γι’ αυτά, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Άρχισα να νιώθω αμήχανος, άρχισα να αλλάζω πολύ και ήμουν πραγματικά αναστατωμένος με το πώς άλλαζα.

Συνειδητοποίησα όχι πολύ καιρό πριν ότι μιλώντας για τα προβλήματά μου με τους γονείς μου και με κάποιον στον οποίο έχω εμπιστοσύνη ήταν δύσκολο και μερικές φορές ακόμη και ενοχλητικό, αλλά πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο μόνοι.

“Όταν μιλήσετε σε κάποιον για το πώς αισθάνεστε μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει κι εσάς.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό οι δάσκαλοι να βοηθούν, εμάς τα παιδιά. Μερικές φορές δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Ελπίζω ότι το γράμου να βοηθήσει όλους να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πολύ τρομακτικό να αισθάνεσαι ανασφάλεια στο σχολείο.

Ο εκφοβισμός δεν είναι κουλ, δεν είναι αστείος και δεν θα σας κάνει να φαίνεστε σκληροί. Έτσι είναι και για τους συμμαθητές μου.

Παρακαλώ θυμηθείτε να είστε δυνατοί. Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε και μιλήστε σε κάποιον που εμπιστεύεστε όταν περνάτε μια δύσκολη στιγμή. Αν νομίζετε ότι κάποιος έχει μια κακή μέρα, ρωτήστε τον αν είναι εντάξει και να είστε εκεί για να τον στηρίξετε.

Ενημερώστε κάποιον εάν είστε θύμα εκφοβισμού ή αν βλέπετε κάποιον άλλο να δέχεται bullying.

Σε όλους όσοι δέχονται bullying παρακαλώ θυμηθείτε αυτό ….

Ο νταής σας είναι εκείνος με το πρόβλημα, όχι εσείς!”

topontiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button