Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τι ήταν τελικά η τεράστια σβάστικα που ξέθαψαν οικοδόμοι στο Αμβούργο

Κατά τη διάρκεια εργασιών στον αγωνιστικό χώρο της Μπίλστεντ-Χορν, ερασιτεχνικής ομάδας στο Αμβούργο, μία έκπληξη περίμενε τους εργάτες. Όταν έσκαψαν είδαν μία τεράστια σβάστικα, που φαίνεται ότι ήταν θεμέλιο μνημείου στη ναζιστική Γερμανία. Ήταν πολύ μεγάλη για να την μετακινήσουν, κάτι που θα αναλάβει η υπηρεσία μνημείων του Αμβούργου.

Ο εκσκαφέας «έπεσε» πάνω στο ναζιστικό κειμήλιο διαστάσεων 4Χ4 μέτρων όταν είχε φτάσει σε βάθος περίπου μισού μέτρου, δήλωσε ο επικεφαλής του αθλητικού ομίλου Billstedt-Horn, Joachim Schirmer στην εφημερίδα Local.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου η τεράστια σβάστικα ήταν η βάση ενός μνημείου, το οποίο κατεδαφίστηκε πριν από πολλές δεκαετίες μετά την πτώση του Γ’ Ράιχ.

Εκπρόσωποι του δήμου όπου βρέθηκε το κειμήλιο δήλωσαν ότι «ο απεχθής μονόλιθος θα απομακρυνθεί το συντομότερο δυνατόν». Επειδή είναι πολύ βαρύς για να μεταφερθεί, σχεδιάζουν να τον διαλύσουν με βαριοπούλες σε κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια θα πεταχθούν.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία ψήφισε εξαιρετικά αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν τα ναζιστικά σύμβολα και τη ρητορική μίσους αναφορικά με την ιδεολογία του Γ’ Ράιχ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button