Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης

Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος»
2147651-353x221
Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης
προσθήκη στα αγαπημένα
Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης, το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και ο στόχος της δεν είναι μόνο η ανάκαμψη, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και εξήγησε:

«Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος.
Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.
Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».
Επιπλέον, σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο -όπως σημείωσε- δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.

Επίσης -είπε- η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας και γι αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στα οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η αρχή θα γίνει με το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στην Κοζάνη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button