Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τέλος το ψάξιμο για νέο σπίτι, απλά… εκτύπωσε το!

Νέα επαναστατική τεχνολογία 3D printing δημιουργεί κατοικίες μέσα σε λίγες ώρες

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης οδήγησε πρόσφατα στην ανάπτυξη μεθόδων με τις οποίες έγινε εφικτή η κατασκευή μικρών κτισμάτων σε διάστημα περίπου 24 ωρών. Η Αμερικανική start up εταιρεία Icon ανέπτυξε μια νέα μέθοδο με την οποία είναι εφικτή η κατασκευή μιας κατοικίας 60-75 τετραγωνικών μέτρων σε διάστημα περίπου 6 ωρών.

Αυτή την στιγμή το κόστος κατασκευής με αυτή την μέθοδο ανέρχεται σε περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια αλλά σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας το κόστος προοδευτικά θα μειωθεί σημαντικά και θα κυμαίνεται πέριξ των 3-4 χιλιάδων δολαρίων. Το υλικό που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής είναι ένα μείγμα τσιμέντου το οποίο αρχικά είναι μαλακό αλλά «σκληραίνει» καθώς εξελίσσεται η διαδικασία της εκτύπωσης. Το μόνο μέρος της κατοικίας που δεν είναι προϊόν εκτύπωσης είναι η στέγη της.

Η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με το πρώτο σπίτι που κατασκευάστηκε με την νέα μέθοδο. Πρόκειται για μια μοντέρνου σχεδιασμού κατοικία η οποία αν αποδειχθεί ότι είναι… γερή και ασφαλής για τους κατοίκους αλλά και λειτουργική όσον αφορά τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές της εγκαταστάσεις θα αποτελέσει μια ιδανική λύση για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης. Μάλιστα σε πρώτη φάση η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τους επόμενους 18 μήνες θα κατασκευάσει περίπου 100 κατοικίες για αστέγους στο Ελ Σαλβαδόρ. Στο μέλλον η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κατοικιών στην Σελήνη και τον Αρη.

tovima.gr

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button