Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Συνεργασίες – έκπληξη σε πίστες και σκηνέ

Στην καρδιά του φθινοπώρου, την περίοδο που οι καλοκαιρινές συναυλίες αποτελούν πια παρελθόν, οι μουσικοί χώροι της Αθήνας ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη νέα χειμερινή σεζόν.

Μουσικές σκηνές, μεγάλες και μικρότερες, πίστες και κλαμπ έχουν ήδη κλείσει τους καλλιτέχνες και τα σχήματα που θα φιλοξενήσουν με τη φιλοδοξία ότι, για έναν ακόμη δύσκολο οικονομικά χειμώνα για τη χώρα, θα καταφέρουν να προσελκύσουν το κοινό. Με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, φέτος δεν θα έχουμε πολλές συνεργασίες-έκπληξη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα μουσικών προτιμήσεων. Εμείς τις παρουσιάζουμε, εσείς επιλέγετε.

Τρεις άνδρες καλλιτέχνες, με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή ο καθένας, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τον χειμώνα . Ο λόγος για τον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι θα εμφανίζονται μαζί, από τις 4 Νοεμβρίου, στη σκηνή της «Ακτής Πειραιώς». Τα προσωπικά τους ρεπερτόρια μεγάλα, οι φωνές τους γνωστές κι αγαπημένες, η αγάπη τους για τη μουσική συνδετικός κρίκος ανάμεσά τους.

O Διονύσης Σαββόπουλος θα ανοίξει τη φετινή χειμερινή περίοδο για το «Gazarte» με τις δύο συναυλίες που θα δώσει εκεί απόψε και αύριο. Το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει τα πιο αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική μουσική διαδρομή του.

Το «Gazarte» εξάλλου θα φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες κι άλλα σημαντικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσά τους θα είναι η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, οι οποίοι θα δώσουν εκεί μουσικές παραστάσεις τον Δεκέμβριο, ενώ, νωρίτερα, στις 29 Οκτωβρίου, στις 5 και στις 11 Νοεμβρίου στη σκηνή του θα βρεθούν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Ελλη Πασπαλά. Για τους πρώτους μήνες του 2017 το «Gazarte» έχει εξασφαλίσει στον προγραμματισμό του ζωντανές εμφανίσεις από τη Δήμητρα Γαλάνη (5-13/3), την Ελευθερία Αρβανιτάκη (6-13/3) κ.ά.

Η δημοφιλέστατη Νατάσσα Μποφίλιου, παρά τον μεγάλο αριθμό συναυλιών που έδωσε το καλοκαίρι, θα πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις και τον χειμώνα. Μαζί με τους μόνιμους συνεργάτες της, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, θα παρουσιάζει, από τις 14 Δεκεμβρίου, στο «Estate», τη νέα της μουσική παράσταση, η οποία θα έχει τίτλο «Βαβέλ 2».

Ο «Σταυρός του Νότου» θα πρωταγωνιστήσει για μία ακόμη χρονιά στα μουσικά δρώμενα της πόλης. Το πρόγραμμά του θα είναι εναλλασσόμενο και θα απευθύνεται σε πολλά και διαφορετικά μουσικά γούστα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τις εμφανίσεις του, οι οποίες θα επαναληφθούν απόψε και στις 29 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμά του αποτελεί ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ απ’ όπου περνούν πρόσωπα και μέρη που αιχμαλωτίστηκαν από τον ίδιο από το 1989 μέχρι σήμερα. Μαζί του είναι η Χριστίνα Μαξούρη.

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθούν, στις 28 Οκτωβρίου, ο Μπάμπης Στόκας και ο Κώστας Παρίσσης από τα «Υπόγεια Ρεύματα». Στο μεταξύ, στον «Σταυρό του Νότου Plus» θα παίξουν 22 και 29 Οκτωβρίου οι «Χαΐνηδες».

Το «Κύτταρο» θα μας κρατήσει καλή μουσική συντροφιά τον φετινό μουσικό χειμώνα με ενδιαφέροντα εναλλασσόμενα σχήματα.

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου θα παίξουν στη σκηνή του ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Γιάννης Μηλιώκας. Στις 27 Οκτωβρίου θα δώσει μία συναυλία ο Κώστας Τουρνάς, ενώ στο «Κύτταρο» θα επιστρέψει τον Νοέμβριο και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο οποίος θα κάνει εκεί μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στις 25 και 26 του μήνα.

Οι «Αγαμοι Θύται» θα γιορτάσουν τα 25α γενέθλιά τους με μια νέα μουσική παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο «PassPort Κεραμεικός».

Τα κείμενα θα είναι της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ενώ θα συμμετέχουν ο Σπύρος Παπαδόπουλος και οι δημοφιλείς εκπρόσωποι του ιταλικού μουσικού θεάτρου Lucchettino. Γυναικεία υπόθεση αποτελεί η μουσική παράσταση που θα παρουσιάζουν από τις 31 Οκτωβρίου στην κεντρική σκηνή του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου» η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Μυρτώ Αλικάκη και η Αναστασία Μουτσάτσου. Οι τρεις κυρίες θα κάνουν τις δικές τους εξομολογήσεις μέσα από τη μουσική και τον λόγο βγάζοντας στην επιφάνεια συναισθήματα καταπιεσμένα.

Στο μεταξύ, μια νέα μουσική σκηνή έρχεται να προστεθεί στον φετινό χάρτη της μουσικής ψυχαγωγίας. Πρόκειται για το «Kremlino», που βρίσκεται στον Πειραιά, που θα φιλοξενήσει αρκετούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Κώστας Μακεδόνας (28-29/10), Γεωργία Νταγκάκη – Σταύρος Σιόλας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Λάκης Παπαδόπουλος – Γιάννης Γιοκαρίνης, Κίτρινα Ποδήλατα κ.ά.

Η μουσική σκηνή «Σφίγγα» θα φιλοξενήσει στις 29 Οκτωβρίου και στις 5 Νοεμβρίου τον Γιάννη Κούτρα, ενώ στο «Baraonda music hall» των Αμπελοκήπων ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες τις εμφανίσεις τους ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους.

Κεφάτες πρεμιέρες
Ποικιλία μουσικών σχημάτων θα έχουμε και στα νυχτερινά κέντρα τον φετινό χειμώνα. Η πρώτη μεγάλη πρεμιέρα έγινε πριν από λίγες ημέρες στο «Posidonio» όπου εμφανίζονται ο Γιάννης Πλούταρχος και η Πέγκυ Ζήνα πλαισιωμένοι από τους Kings.

Τη μεγαλύτερη ίσως έκπληξη της χρονιάς αποτελεί η συνεργασία του Γιάννη Πάριου με την Ελένη Βιτάλη, η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου στην «Ιερά Οδό». Δυνατές πρεμιέρες έκαναν την περασμένη εβδομάδα ο Σάκης Ρουβάς με την Πάολα και την Τάμτα στο «Κέντρο Αθηνών» και ο Πάνος Κιάμος με τον Νίκο Κουρκούλη στο «Club 22».

Ο Βασίλης Καρράς θα συμπράξει με τον Νότη Σφακιανάκη στην πίστα του «Theatro», η Αννα Βίσση θα εμφανιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στο «Hotel Ermou», ενώ σταθερός στο «Εναστρον» θα παραμείνει και φέτος ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Ανδρικό ντουέτο θα φιλοξενήσει το νυχτερινό κέντρο «Θέα», με τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Στέλιο Ρόκκο να μοιράζονται την πίστα. Η Νατάσα Θεοδωρίδου θα συνεργαστεί με τον Χρήστο Μενιδιάτη στο «Φωταέριο», ο Γιώργος Σαμπάνης με την Ντέμη και τη Μαλλού θα εμφανίζονται στο «Ακρο».

Επιστροφή στην πίστα, ύστερα από 20 χρόνια, και για τον Χρήστο Κυριαζή, ο οποίος θα εμφανίζεται από τις 29 Οκτωβρίου στο «Ανοδος Stage» μαζί με τους Onirama.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button