Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση στο θέμα των προσφύγων από Ιταλούς ποδοσφαιριστές

Κάτι ανάλογο είχαν κάνει και οι παίκτες ΑΕΛ και Αχαρναϊκού τον Ιανουάριο του 2016


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
22:48
17/11/2017
Συμβολική κίνηση για την ευαισθητοποίηση στο θέμα των προσφύγων από Ιταλούς ποδοσφαιριστές

Οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές στη Serie A και στη Serie B προσανατολίζονται σε μια κίνηση – συμβολική διαμαρτυρία, στην οποία είχαν προχωρήσει Έλληνες ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα αυτοί της ΑΕΛ και του Αχαρναϊκού, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης στις 29 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Football League.

Τότε, οι «βυσσινί» και οι «πράσινοι», έπειτα από σχετική συνεννόηση μεταξύ τους, αποφάσισαν να καθήσουν στο χορτάρι με το που σφύριξε ο διαιτητής την έναρξη της αναμέτρησης, αντί να αρχίσουν το ματς. Κάτι που έγινε ως διαμαρτυρία εναντίον τον πνιγμό των προσφύγων στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», το συνδικάτο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του ιταλικού ποδοσφαίρου, πρόκειται να προχωρήσει σε μια ανάλογη διαμαρτυρία το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Νοεμβρίου), με τη συνεννόηση των παικτών να γίνεται μέσω τηλεφωνημάτων, sms και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επικεφαλής του συνδικάτου των ποδοσφαιριστών είναι ο πρώην παίκτης της Ρόμα, Νταμιάνο Τομάσι, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κοινωνικά θέματα. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να αναδειχθεί παγκοσμίως το πρόβλημα που βιώνει και η Ιταλία με τους πρόσφυγες, καθώς εντός των χωρικών της υδάτων έχουν ανασυρθεί νεκροί πάρα πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται η προσφυγική κρίση.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button