Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Στοιχεία σοκ: 1,2 εκατ. νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν οφειλές κάτω των 500 ευρώ στη ΔΕΗ!

Στοιχεία σοκ έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών οι οποίες αγγίζουν το 1 δισ.€. Οι οφειλές προέρχονται από τουλάχιστον 1,8 εκατ. πελάτες(!) οι οποίοι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εάν δεν προχώρησουν σε σχετικό διακανονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείες.

Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, της τάξης του ενός δισ. ευρώ, μέχρι στιγμής, ενώ πάνω από 1,8 εκατ. πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του ενός δισ., δεν έχουν σπεύσει ακόμη στα γραφεία της Επιχείρησης για διακανονισμούς.

Το πρόβλημα είναι ότι από το 1,8 εκατ. το 1.230.000 πελατών  έχουν οφειλές προς την ΔΕΗ ποσών κάτω από 500 ευρώ έκαστος γεγονός που καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται 1 εκατ. και πλέον νοικοκυριά στη χώρα, την ίδια στιγμή  που η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ελπίζει να εισπράξει 2,5 δισ. € από τον ΕΝΦΙΑ!

Πόσο εφικτό όμως είναι αυτό την ώρα που άνω του εκατομμυρίου καταναλωτών δεν μπορούν καν να ρυθμίσουν μια δόση κάτω των 500 ευρώ με τη ΔΕΗ;

 Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, αλλά πλέον σε ότι αφορά τη ΔΕΗ δεν μιλάμε για φοροδοτική ικανότητα αλλά για ουσιαστική καταναλωτική ικανότητα η οποία είναι μηδενική και αυτή.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button