Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στα χαρτιά από το 2014 το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με μαζικά SMS

Οι άνθρωποι που γλύτωσαν από τις φονικές πυρκαγιές ήταν εξοργισμένοι διότι κανείς δεν τους ειδοποίησε ότι έρχεται η φωτιά με αποτέλεσμα να το αντιληφθούν όταν πλέον ήταν πολύ αργά.Τώρα έρχεται στην επιφάνεια σχέδιο που υπήρχε από το 2014 που όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με μαζικά SMS.

Ενδεικτικές ήταν εξάλλου οι μαρτυρίες ανθρώπους που κατάφεραν να γλιτώσουν από τη μανία της πυρκαγιάς, αλλά και η οργή κατοίκων της περιοχής προς τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές.

Στα χαρτιά το Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως στα χαρτιά υπάρχει από το 2014, στο νόμο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια  για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σχέδιο που προέβλεπε την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων μέσω μαζικών sms.

Τα μαζικά sms που δεν στέλνονται ποτέ

Συγκεκριμένα ο νόμος προέβλεπε Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και όριζε αναβάθμιση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 αλλά και αξιοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε συνεργασία με τις εταιρείες η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποστέλλει γραπτά μηνύματα στους κατοίκους με οδηγίες για εκκένωση των περιοχών.

Τα παραπάνω όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στη διαχείριση δασικών πυρκαγιών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button