Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στα… μανταλάκια όλοι οι μεγαλοοφειλέτες -Κοινή λίστα για Εφορία-Ταμεία

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση μιας ενιαίας λίστας όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και έχει παρέλθει ένα έτος από τότε που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση Εργασίας και Οικονομικών για τους όρους και τις προϋποθέσεις δημοσιοποίησης των στοιχείων των οφειλετών, πέρασε από την κρισάρα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κι έτσι μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να αναρτηθεί η κοινή «μαύρη» λίστα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΑΟ, 19.679 υπόχρεοι χρωστάνε 12,1 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι τελευταίες αναρτημένες λίστες μεγαλοφοειλετών του Δημοσίου περιλαμβάνει 15.677 φυσικά και νομικά πρόσωπα με συνολικά χρέη 83,1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, για τα φυσικά πρόσωπα δημοσιοποιούνται Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε.Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις. Αντιστοίχως, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες δημοσιοποιούνται Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή και συνεισπραττόμενα προς Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες/Ελεγκτικά Κέντρα, Τελωνεία, Ε. Φ.Κ.Α., μερικό σύνολο οφειλής για κάθε ομάδα υπηρεσιών και φορέων και παρατηρήσεις.

Όσοι θα βρεθούν κρεμασμένοι στα… μανταλάκια, θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να αποφύγουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

Έτσι, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ. Γ. Δ.Ε. θα στείλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στην τελευταία δηλωθείσα, στη Φορολογική Διοίκηση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτών των οφειλετών, με την οποία θα καλούνται, τουλάχιστον 8 ημέρες πριν από τη δημοσιοποίηση, να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη Φορολογική Διοίκηση και τον Ε.Φ.Κ.Α., κατά περίπτωση. Κοινώς να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button