Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σε ποιο πανεπιστήμιο για να πάρεις πτυχίο, πρέπει να ξέρεις κολύμπι;

Ενα κινεζικό πανεπιστήμιο -από τα πλέον διαπρεπή της χώρας- πλέον διαμηνύει σε όλους τους δυνητικούς του σπουδαστές το εξής: “Δεν θα πάρετε το πτυχίο σας, αν δεν μας αποδείξετε πως ξέρετε κολυμπι!”

Το πανεπιστήμιο Τσίνχουα, γνωστό κι ως “Χάρβαρντ της Ασίας”, μέσω του ίδιου του του Πρύτανη ανακοίνωσε πως τα “πιο δυνατά μυαλά της χώρας που θα αποφοιτήσουν από το ίδρυμα, θα πρέπει να αποδείξουν πως διαθέτουν και κολυμβητικό ένστικτο”.

Την Δευτέρα, ο Κιου Γιονγκ δήλωσε πως “το κολύμπι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια επιβίωσης που θα μπορούσε να έχει ένας πτυχιούχος”.

Γι’ αυτο και αφού έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία όλους τους κύκλους σπουδών, πριν τους απονεμηθεί το πτυχίο, θα πρέπει να βουτήξουν στην πισίνα του πανεπιστημίου και να διανύσουν τουλάχιστον 50μ., με όποιο κολυμβητικό στυλ θέλουν αυτοί, πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο ή πεταλούδα.

Όπως ήταν φυσικό, στα κινεζικά social media πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν “και τί θα συμβεί με τους φοιτητές που έρχονται απο αγροτικές περιοχές της χώρας, που δεν είναι κοντά σε θάλασσα, άρα δεν έχουν μάθει κολύμπι;”

Όπως τόνισε ο διευθυντής Φυσικής Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου, Λιου Μπο, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε επειδή τα τελευταία χρόνια το τμήμα Φυσικής Εκπαίδευσης “φυτοζωεί” και κανείς δεν το διαλέγει, έστω ως μάθημα επιλογής.

Το πανεπιστήμιο Τσίνχουα προσελκύει ετησίως πολλούς ξένους ομιλητές από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι διάσημοι ξένοι πολιτικοί που ανυπομονούν να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς από το πανεπιστήμιο. Ανάμεσα τους, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τόνι Μπλερ, ο Χένρι Κίσινγκερ είναι μόνο παραδείγματα των ανθρώπων που απευθύνθηκαν στο κοινό του Tσίνχουα ή έδωσαν διαλέξεις.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button