Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, 16 Αυγούστου |`Ελβις Πρίσλεϊ :Αγάπα με τρυφερά, αγάπα με γλυκά…Ποτέ μη με αφήσεις να φύγω…

Πολλά χρόνια πριν τον Μάικλ Τζάκσον, τη Μαντόνα, τον Πρινς, τον Μπόουι, τους Ρόλινγκ Στόουνς, τους Μπητλς… υπήρχε ο Έλβις. Ο πρώτος «βασιλιάς» που είχε θρόνο από βινίλιο και που αν και έχουν περάσει χρόνια από το θάνατό του συνεχίζει να είναι «παρών» με διάφορους τρόπους…

Το 1954 βρέθηκε να ηχογραφεί στα στούντιο της Sun Records. Ένα χρόνο αργότερα εμφανίζεται στο σόου του Έντ Σάλιβαν κουνώντας τους γοφούς του τραγουδώντας το Heartbreak Hotel. Τα κορίτσια και τα αγόρια βρήκαν στο πρόσωπό του τον Μάρλον Μπράντο της μουσικής. Το άστρο του είχε αρχίσει να ανατέλλει και οι επιτυχίες του διαδέχονταν η μία μετά την άλλη… “Love me tender”. “Don’t”, “Jailhouse rock”.

 Ο Έλβις ήταν πάντα περιστοιχισμένος από καλλονές, όπως η Αν Μάργκρετ και η Ντέμπορα Πάτζετ. Το Μάιο του 1967 παντρεύεται την Πρισίλα Μπολιέ, την οποία είχε αρραβωνιαστεί όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία της.

Ο γάμος τους έγινε στο Λας Βέγκας στο ξενοδοχείο Αλαντίν με κουμπάρο τον  μάνατζερ του Τομ Πάρκερ. Όπως ακριβώς συνέβη  στο  γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την τελετή.

Ο Έλβις συνήθως φορούσε τρελά κουστούμια, πάνω στη σκηνή αλλά για τον γάμο του φόρεσε ένα κομψό κουστούμι που τον έκανε να φαίνεται ωραιότερος από ποτέ. Ο πρώτος χορός τους; ‘Love me tender’ (Αγάπα με τρυφερά),ένα  τραγούδι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους εκατομμύρια θαυμαστές του…

Love me tender
Love me sweet
Never let me go
You have made my life complete
And I love you so

Love me tender
Love me true
All my dreams fulfilled
For my darling I love you
And I always will

Love me tender
Love me long
Take me to your heart
For it`s there that I belong
And we`ll never part

Love me tender
Love me dear
Tell me you are mine
I`ll be yours through all the years
Till the end of time

(When at last my dreams come true
Darling this I know
Happiness will follow you
Everywhere you go)

Μετά από εννέα μήνες από την τέλεση του μυστηρίου, έρχεται η κόρη τους Λίζα-Μαρί. Ο γάμος τους δεν κράτησε για πολύ, καθώς η γυναίκα του τον εγκαταλείπει για το δάσκαλο του καράτε. Απογοητευμένος ο Έλβις αρχίζει να γλιστρά στο ύπουλο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το 1968 επιστρέφει στη μουσική επικαιρότητα με ένα τηλεοπτικό σόου, με ένα «άγριο» look και τραγούδια όπως το “Suspicious minds”.   

Το 1975 η Μπάρμπαρα Στρέισαντ και ο Τζον Πίτερς τον συναντούν για να πρωταγωνιστήσει με την Μπάρμπαρα στο «Ένα αστέρι γεννιέται». Απογοητεύονται και σοκάρονται από τον υπέρβαρο άνδρα που άλλοτε ίνδαλμα… Ο Έλβις είχε ξεκινήσει μια διαδρομή χωρίς επιστροφή με καταφύγιο τα «λαμπερά» καζίνο, καταλήγοντας στο μπάνιο του στην Γκρέισλαντ έχοντας πάρει υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να πιστεύουν ότι ο Έλβις απλά αποσύρθηκε και ότι συνεχίζει να ζει.

Στο εξώφυλλο του κειμένου, υπάρχει μια φωτογραφία με τίτλο “The kiss” – το φιλί…

Φωτογράφος της, ο τότε 26χρονος Γερμανός, Alfred Wertheimer

“Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να με διώξει”, σκέφτεται ενώ συνεχίζει να τραβάει, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συναυλία στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Το καλοκαίρι του 1954 επί οκτώ ημέρες είχε γίνει η σκιά του `Ελβις, τραβώντας 2.500 φωτογραφίες τον εκκολαπτόμενο τότε βασιλιά του ροκ εν ρολ.

Για περισσότερο από 50 χρόνια, κανείς δεν γνώριζε ποια ήταν η μυστηριώδης ξανθιά κυρία του Φιλιού, που θύμιζε την Κιμ Νόβακ. Υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες της με τον `Ελβις μέσα σε ταξί και diners.

Ο φωτογράφος δεν ρώτησε το όνομα της κοπέλας. Δεν είχε ιδέα  ότι η δουλειά του στις 16 Αυγούστου του 1977, την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο θρυλικός Έλβις, θα αποκτούσε αμύθητη αξία. “Από τότε το τηλέφωνο δεν έπαψε ποτέ να χτυπάει”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Όταν μάλιστακάποια ισχυριζόταν ότι ήταν το κορίτσι της φωτογραφίας, ο Wertheimer τη ρωτούσε τι ύψος έχει. Άλλωστε μόνο εκείνος γνώριζε ότι στο” Φιλί” ο Ελβις στέκεται ένα σκαλί χαμηλότερα από την παρτενέρ του.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button