Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ρωσικά μαχητικά χτύπησαν τουρκικό κομβόι στη συριακή μεθόριο [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίθεση σε τουρκικό κομβόι που μετέφερε υλικά στην Συριακή πόλη Αζάζ πραγματοποίησαν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον επτά νεκρούς και δέκα τραυματίες.

Τα μαχητικά χτύπησαν χώρο πάρκινγκ σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της τουρκικής Οργάνωσης Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH), τα οποία περίμεναν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία. Ωστόσο, τα φορτηγά που χτυπήθηκαν δεν ανήκαν στην οργάνωση.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να σβήσει η φωτιά. Τα φορτηγά δεν ανήκουν σε εμάς και δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος τα βομβάρδισε» είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, αξιωματούχος της IHH στο πρακτορείο Reuters.

Βίντεο από το σημείο που τράβηξε εργαζόμενος της IHH

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ihlas και Dogan μεταδίδουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη στόχευσαν έξι φορτηγά, τα οποία μετέφεραν τσιμέντο και σίδερα που αγοράστηκαν από την Τουρκία.

Νωρίτερα, η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

Το περιστατικό σημειώνεται μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16. Η Τουρκία καταγγέλλει ότι το μαχητικό είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της, κάτι που αρνείται η Ρωσία. Οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε εύθραυστη κατάσταση.

.DUBnV9wn7j0PUSjH8lmA.jpg.pagespeed.ce_.HO5Coa96N8-696x477
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button