Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ρεκόρ Γκίνες: Ουράνιο τόξο με διάρκεια 9 ώρες!

Καθηγητής του τμήματος ατμοσφαιρικών επιστημών υποστήριξε ότι η εμπειρία που βίωσε ήταν φανταστική. «Νιώθω ότι ήταν ένα δώρο από τον ουρανό. Είναι τόσο σπάνιο», είπε στο BBC.

Πόσο διαρκεί ένα ουράνιο τόξο; Η απάντηση που θα δώσουν οι περισσότεροι είναι “λίγο”. Κι όμως, την περασμένη εβδομάδα, όσοι ήταν στο Ταϊπέι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ουράνιο τόξο να διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες.

Το ουράνιο τόξο κατέγραψαν καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου κινεζικού πολιτισμού στην Ταϊβάν. Καθηγητής του τμήματος ατμοσφαιρικών επιστημών υποστήριξε ότι η εμπειρία που βίωσε ήταν φανταστική. ‘Νιώθω ότι ήταν ένα δώρο από τον ουρανό. Είναι τόσο σπάνιο”, είπε στο BBC.
Η ομάδα επιστημόνων αποτύπωσαν το ουράνιο τόξο με βίντεο και φωτογραφίες, που έδειξαν ότι διήρκησε από τις 6:57 το πρωί μέχρι στις 15:55, το απόγευμα, δηλαδή οκτώ ώρες και 58 λεπτά.
Εάν επιβεβαιωθεί, τότε η διάρκειά του θα μπει στα ρεκόρ, αφού κράτησε περισσότερο σε χρόνο από το ουράνιο τόξο που εμφανίστηκε στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας το 1994 και παρέμεινε στον ουρανό για έξι ώρες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η διάρκεια που μπορεί να δει κάποιος το ουράνιο τόξο δεν ξεπερνά τη μία ώρα.  Η εντυπωσιακή διάρκεια του ουράνιου τόξου αποδίδεται στις ατμοσφαιρικές συνθήκες της περιοχής.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button