Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πόσοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί στη Γη από την αυγή της ανθρωπότητας;

Ειναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το ερώτημα πόσοι άνθρωποι έχουν περπατήσει στη Γη από την αυγή της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα την εμφάνιση του homo sapiens, δηλαδή του σύγχρονου ανθρώπου. Ο ανατομικά όμοιος με εμάς άνθρωπος, εμφανίστηκε πριν από περίπου 50.000 – 200.000 χρόνια.
Οι 2 κύριες (και ανταγωνιστικές) θεωρίες έχουν ως εξής: Η πρώτη υποστηρίζει πως ο άνθρωπος εμφανίστηκε στην Αφρική και κατοπιν εξαπλώθηκε σε όλο το πλανήτη και η δεύτερη, πως οι άνθρωποι εμφανίστηκαν σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Η αλήθεια φαίνεται να κλίνει προς τη πρώτη θεωρία κατά την οποία όμως, οι ανθρώπινοι πληθυσμοί που βγήκαν από την Αφρική, «αναμίχθηκαν» με άλλους πληθυσμούς ανθρωποειδών που ζούσαν στην Ευρώπη, Ασία κτλ. Γεγονός αποτελεί πάντως, πως το ανθρώπινο DNA φέρει ίχνη από DNA Νεαντερνταλ, γεγονός που σημαίνει πως τα 2 είδη διασταυρώθηκαν και παρήγαγαν απογόνους.
 
Το Population Reference Bureau που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, υπολόγισε πως από το 50.000 πΧ έως σήμερα, 107,602,707,791 άνθρωποi έχουν γεννηθεί στη Γη και το 6,5% εξ αυτών, είναι ακόμη εν ζωή (στοιχεία 2011). Αυτή τη στιγμή, σχεδόν 7.5 δις άνθρωποι ζουν στη Γη.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button