Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πωλητήριο στις φυλακές της βάζει η Ιταλία

Σχέδιο να πουλήσει τις ιστορικές φυλακές της, στις οποίες είναι έγκλειστα περισσότερα από 3.000 άτομα, ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica το Σάββατο, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση νέων.

Πρόκειται για την φυλακή San Vittore στο Μιλάνο, η οποία άνοιξε το 1879 και έχει περίπου 750 κρατουμένους, την Regina Coeli στη Ρώμη, χτισμένη το 1600 με περισσότερους από 600 κρατουμένους και την Poggioreale στη Νάπολη, που χρονολογείται από το 1914 με σχεδόν 2.000 έγκλειστους. Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, τα κτίρια αυτά μπορούν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία ή ιδιωτικές κατοικίες.

Τα προαναφερόμενα σωφρονιστικά ιδρύματα βρίσκονται στην “καρδιά” των πόλεων, με την Regina Coeli στη Ρώμη να είναι στις όχθες του Τίβερη, στην τουριστική περιοχή Trastevere.

Τα χρήματα από την πώληση τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μεγαλύτερων και πιο σύγχρονων εγκαταστάσεων έξω από τις πόλεις, επεσήμανε ο Ορλάντο, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τις αντίστοιχες δημοτικές αρχές θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο, καθώς μεσολαβούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων.

© Ανθή Κουτσουμπού

Στις φυλακές τις γείτονας χώρας εκτίουν την ποινή τους περίπου 54.000 άτομα, ωστόσο υπό κανονικές συνθήκες, υπολογίζεται ότι μπορούν να έχουν μέχρι 50.000.

Πηγή: Reuters

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button