Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πλέον των 50 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αν. Αττική – 26 σοροί βρέθηκαν απανθρακωμένοι και αγκαλιασμένοι

Ποια είναι αυτήν την ώρα η κατάσταση των πύρινων μετώπων που καίνε κατά τόπους σε Αττική και Κορινθία – Που αποκαταστάθηκε και που εκτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε τραγωδία εκτυλίχθηκαν οι χθεσινές καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο τα ξημερώματα να κάνει λόγο για πάνω από 20 νεκρούς ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη, ενώ οι πρώτες πρωϊνές πληροφορίες κάνουν λόγο για 50 νεκρούς.
Την στιγμή που οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές είχαν ανέλθει στους 24 ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε νωρίς το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι για 20 επιπλέον σορούς που εντοπίστηκαν στην «Αργυρά Ακτή», πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από έναν διασώστη του Ερυθρού Σταυρού και πληροφορία που αν επιβεβαιωθεί και επίσημα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών  στους 50.
Λίγα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα το ενημερωτικό sms του Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο για ανάσυρση ακόμη 4 σορών (3 γυναίκες και ένα παιδί) και περισυλλογή 2 σώων ανθρώπων (1 ανήλικο αγόρι και μια γυναίκα) από πλοίο του Πολεμικού Ναυτκού στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Η Ελλάδα ξύπνησε με το φόβο ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 104 είναι οι εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά».
Οι περιοχές που επλήγησαν στην Κινέτα και στην ανατολική Αττική θυμίζουν σε αρκετά σημεία κρανίου τόπο με πολλά σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ αρκετοί άνθρωποι που εργάζονταν όταν ξέσπασαν οι φωτιές μάταια προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια που μένουν μέσα στα οποία υπήρχαν τα μέλη των οικογενειών τους. Άλλοι κατέφυγαν στις πλησιέστερες παραλίες ωστόσο και εκεί εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις σκάφη του Λιμενικού να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.

Σήμερα το πρωί στην Κινέττα επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήματα, υδροφόρες και άλλα οχήματα καθώς και 5 ελικόπτερα.

Στο Νέο Βουτζά επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, 12 υδροφόρες με 25εθελοντές και 6 οχήματα Δήμων καθώς επίσης δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ακόμη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου ενώ κλειστή παραμένει η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου από το 46ο χιλιόμετρο στη περιοχή Μεγάρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στη περιοχή της Κινέτας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Εντωμεταξύ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Αθήνα – Κιάτο και αντίστροφα.
Εκτροπές της κυκλοφορίας σημειώνονται στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος της συμβολής με την οδό Κυανής Ακτής και στη Κυανής Ακτής από το ύψος της συμβολής με την οδό Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάτι.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκίνη Λάρυμνας στο δήμο Λοκρών Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο ενώ συνδράμει και ένα ελικόπτερο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβέστες και στο Ζεμενό του Δήμου Κιάτου όπου και εκεί επιχειρεί εκτός από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο καθώς και ένα αεροσκάφος αλλά και στη θέση Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους και στα Ίσθμια,

Εν τω μεταξύ σύγχυση επικρατεί με την υπόθεση αναζήτησης των Δανών τουριστών τα ίχνη των οποίων χάθηκαν χθες το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Αττικής. Όπως είχαν πει σε φίλο τους στη Δανία λόγω της πυρκαγιάς μπήκαν σε λέμβο και από τότε ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Οι εννέα εξ αυτών εντοπίστηκαν σώοι και διασώθηκαν από επιβατηγό πλοίο και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε η πληροφορία ότι στη λέμβο εκτιμάται πως επέβαιναν 13 άτομα και έτσι συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους από 10 σκάφη διαφόρων τύπων του Λιμενικού, δυο φουσκωτά του Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ, μια πνευστή λέμβο, την φρεγάτα ΕΛΛΗ και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι να έχουν διασώσει και άλλους πολίτες που εντόπισαν να κολυμπούν για να γλυτώσουν από τις φλόγες (όπως έκαναν και αρκετοί άλλοι χθες) και για αυτό να δόθηκε εκ των υστέρων άλλος αριθμός σχετικά με τους επιβαίνοντες.
tovima.gr
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button