Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΠΕΡΑΧΩΡΑ: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας. Άθλος + Ενέργεια

Άθλος + Ενέργεια

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας αποτελώντας ιδρυτικό μέλος του Άτυπου Σχήματος Συνεργασίας του Άθλος + Ενέργεια, έδωσε δυναμικά το παρόν στην διεξαγωγή και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Πιστεύουμε ότι με την οργάνωση και ενίσχυση αθλητικών εκδηλώσεων αλλά και εκδηλώσεων γενικού ενδιαφέροντος που προάγουν το αθλητικό πνεύμα ή δραστηριότητες με ανθρωπιστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον που διεξάγονται στο τόπο μας, το τόπο που ανήκει στα παιδιά μας, συμβάλουμε στην διαμόρφωση της άρτιας προσωπικότητας και της ψυχικής υγείας των παιδιών μας.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας νέα ερεθίσματα και να τα στρέψουμε στον αθλητισμό. Η καθημερινότητα που έχει επιβληθεί στα παιδιά μας μέσα από την συνεχόμενη ενασχόλησή τους με τα μαθήματα, τα φροντιστήρια και το Διαδίκτυο επιβάλει την ανάγκη να τα παροτρύνουμε προς την άθληση. Τα οφέλη πολλά και γνωστά. Εκτός από τους διάφορους τομείς υγείας με την παιδική παχυσαρκία , τον διαβήτη κ. αλ., η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει δραστικά στην διαμόρφωση και δόμηση μιας ισχυρής και σωστής προσωπικότητας.

Αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη συμμετοχή των σχολείων στους αγώνες, που σημειώθηκε για 1η φορά φέτος με 25 συμμετοχές παιδιών.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς μας για την στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια να προάγουμε τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

Ας παροτρύνουμε λοιπόν τα παιδιά μας να ασχοληθούν με οποιοδήποτε τρόπο άθλησης προς όφελος όχι μόνο δικό τους αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς αυτά αποτελούν το μέλλον.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Άθλος + Ενέργεια αποφάσισε ομόφωνα από φέτος να αφιερώσει τον 3ο Ηραίο Δρόμο για Παιδιά, μήκους 800 μέτρων στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων .

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια για την κινητοποίηση εθελοντών δοτών μυελού των οστών , μέσα από την εκστρατεία του «Γίνε ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ Των Οστών» από τον Μάρτιο του 2017.

Ευχαριστούμε τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Άθλος + Ενέργεια για αυτήν την πρωτοβουλία της ανακήρυξης του παιδικού αγώνα. Με την ενέργεια αυτή συμβάλλουν στην ανάδειξη της σημασίας του εθελοντισμού όσον αφορά στην προσφορά του μυελού των οστών και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την προσπάθεια με ουσιαστικό τρόπο, έτσι ώστε το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο μας να γίνεται ζωή.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button