Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Αρχική

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ από τον ΦΛΟΙΣΒΟ στον ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ και το ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ.

EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 5
Τ.Κ. 20131 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τηλ. & Fax: 27410 29970 e- mail: info@eoskorinthou.gr

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ
από τον ΦΛΟΙΣΒΟ
στον ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ και το ΠΕΝΤΕΣΚΟΥΦΙ.
Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ελάτε να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από την πεζοπορία!
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει ανάβαση στον Ακροκόρινθο με δύο ομάδες που θα έχουν διαφορετικές ώρες εκκίνησης.
Η 1η ομάδα έχει αφετηρία τον Φλοίσβο (άγαλμα του Πήγασου) και ώρα εκκίνησης 8:00πμ. Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προς την Αρχαία Κόρινθο θα είναι παραλιακά ως το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε τα Λουτρά της Αφροδίτης και περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο θα κατευθυνθούμε προς την κρήνη του Χατζή-Μουσταφά όπου θα συναντήσουμε την 2η ομάδα.
Η 2η ομάδα θα βρίσκεται στις 10:00πμ στην κρήνη του Χατζή –Μουσταφά και αφού φτάσει εκεί και η 1η ομάδα συνεχίζουμε όλοι μαζί.
Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που διάνοιξε πρόσφατα ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου και αποτελεί μέρος του αρχαίου δρόμου που οδηγούσε από την αρχαία αγορά της Αρχαίας Κορίνθου επάνω στην ακρόπολη/κάστρο του Ακροκορίνθου και στο κάστρο Πεντεσκούφι, ένα Μονοπάτι που διασχίζει την Ιστορία.
Σ ένα πανέμορφο μονοπάτι μήκους 4,2 χιλιομέτρων, ο πεζοπόρος έχει την ευκαιρία να διασχίσει τους αιώνες, από την κλασική περίοδο στη βυζαντινή, την ενετική και την οθωμανική, συναντώντας στη πορεία πανέμορφα και άριστα διατηρημένα μνημεία και απολαμβάνοντας μαγευτική θέα σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.
Αφού φτάσουμε στο κάστρο θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στο εσωτερικό του, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την πορεία τους προς Πεντεσκούφι, το προπύργιο του κάστρου που έχτισαν οι Φράγκοι για να επιτεθούν στον Ακροκόρινθο. Η θέα προς κάθε κατεύθυνση είναι μαγευτική και ο λόφος σκεπασμένος με θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη.

Στην επιστροφή θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή ως την Αρχαία Κόρινθο όπου θα σταματήσουμε για ξεκούραση, καφέ ή φαγητό.

Στις 16:00μμ θα συναντηθούμε στην πλατεία για την επιστροφή μας στην Κόρινθο πεζοπορικώς μέσω Αϊ-Γιώργη.

Β.Δ.: Α

Ω.Π.: 7 ώρες(συνολικά) για την 1η ομάδα και 5ώρες (συνολικά) για τη 2η ομάδα.

Εξοπλισμός:

Φορέστε άνετα παπούτσια και ρούχα (τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου δεν ξεχνάμε τα μπλουζάκια μας!) βάλτε την αντηλιακή σας, το χαμόγελό σας, πάρτε ένα μπουκάλι με νερό, …στραβά το καπελάκι σας (απαραιτήτως) και ξεκινάμε!!!

Πληροφορίες:

Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226

Τόμπρου Δέσποινα 6937204653

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button