Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Παππάς: Ο Σαμαράς είχε δεχτεί το «Μακεδονία» σκέτο, υπάρχει η υπογραφή του

Έγγραφο που υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός ως ΥΠΕΞ το 1991 επικαλείται ο υπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:28 • 28/01/2018
Παππάς: Ο Σαμαράς είχε δεχτεί το «Μακεδονία» σκέτο, υπάρχει η υπογραφή του
προσθήκη στα αγαπημένα
Για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας στο Σκοπιανό σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews.

«Υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο “Μακεδονία” για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «αγωνιζόμενος΄παραδοσιακά, ως πολιτικός χώρος, να φέρει στο προσκήνιο αυτά που ενώνουν τους λαούς, καθώς πατριδοκάπηλοι δεν ήμασταν και δεν θα γίνουμε ποτέ», επισημαίνει ότι με γνώμονα αυτή την αρχή θα κινηθεί και στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, καθώς, «η αδράνεια και η μετάθεση ενός ζητήματος στο μέλλον δεν βοηθούν κανέναν, δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας θέματα».

Κάνει λόγο για «κομφούζιο σκέψεων, στρατηγικής και απόψεων της ΝΔ», σε αντίστιξη με τους ΑΝΕΛ που “«έχουν αποδείξει την εθνική υπευθυνότητα και εντιμότητά τους», τονίζει ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αρραγής και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες δυνάμεις «α στηρίξουν μια λύση που θα είναι λειτουργική».

Σημείωσε ότι ο Σ. Θεοδωράκης πήρε θέση επί του ζητήματος, προσθέτοντας «θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση που παγίως έχει εκφραστεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 1995 και μετά».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι η «εγχώρια Δεξιά» υπέστη ένα «μεγαλοπρεπές άδειασμα» από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο γιατί «έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στον ΛΑΟΣ» αλλά και γιατί «δεν διστάζει να “τζογάρει” με σοβαρά εθνικά θέματα»

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button