Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πανόρμου: Εκτέλεση για μια κάμερα. Δράστης χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ο χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός τον γυμναστή. Οραματιζόταν “Τάγματα Ασφαλείας” στον Μελιγαλά, ενώ είχε πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό και την σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της εν ψυχρώ δολοφονίας σε βάρος του 68χρονου γυμναστή Πρόδρομου Μαρκόπουλου, έξω από το γυμναστήριο του, στη συμβολή των Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο δράστης τον οποίον είδαν περίοικοι και κατέθεσαν γι αυτόν στην Αστυνομία είναι συνταξιούχος αστυνομικός από τα τέλη του 2007, όπου υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Πρόσθετα, ήταν πολιτευτής της Χρυσής Αυγής, καθώς είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής της, στις εκλογές του Μαΐου 2012 στη Μεσσηνία.

Μάλιστα, ο δράστης στο παρελθόν είχε προβληματίσει πολύ τις Αρχές με την ακραία του δραστηριότητα, καθώς είχε προβεί δημόσιο κάλεσμα σύστασης “Ταγμάτων Ασφαλείας” στην περιοχή του Μελιγαλά… και είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής.

Το χρονικό του εγκλήματος που έγινε επειδή το θύμα είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο μπαλκόνι του

Ήταν περίπου μισή ώρα μετά τις 5 το απόγευμα όταν οι έντονες φωνές και οι διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο αντρών ξεσήκωσαν την γειτονιά, καθώς τσακώθηκαν για πολλοστή φορά, αφού ο ηλικιωμένος και συνταξιούχος αστυνομικός, είχε ενοχληθεί πολύ από τον γείτονά του, που έμεναν στον ίδιο όροφο και στην ίδια πολυκατοικία, επειδή ο γυμναστής είχε τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο μπαλκόνι του. Τόσο το θύμα όσο και ο δράστης έμεναν μόνοι τους στα διαμερίσματά τους. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται για πολλοστή φορά να κατέβηκε στο γυμναστήριο και να τσακώθηκε με τον γείτονά του για αυτόν τον λόγο μέχρι που τα αίματα άναψαν.

Ο πολιτευτής της Χρυσής Αυγής γύρισε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του, επέστρεψε και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ πυροβολώντας τον τουλάχιστον τρεις φορές, σωριάζοντας τον 68χρονο αιμόφυρτο στον δρόμο.

Στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11 στους Αμπελοκήπους, επικράτησε πανδαιμόνιο, με τον κόσμο να τρέχει να καλυφθεί, μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς και τον δράστη να τρέπεται σε φυγή πεζός.

Το σημείο απέκλεισαν σύντομα μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, ενώ σύντομα μετέβηκε κλιμάκιο Τμήματος Εγκλήματων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στο σημείο μαζί με ιατροδικαστή και κλιμάκιο αστυνομικών των Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από εκείνη την ώρα και μετά η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ψυχρού δολοφόνου, καθώς οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του δεν τον εντόπισαν.

Το κάλεσμα για σύσταση “Ταγμάτων Ασφαλείας” ακόμα και σε ανήλικους…

Με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας… το καλοκαίρι του 2012, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής τότε της Χρυσής Αυγής, είχε εκδώσει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε τοπικά μέσα και καλώντας στην σύσταση “Ταγμάτων Ασφαλείας”.

Η ανακοίνωσή του ανέφερε τότε: “Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων. Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση”. Μάλιστα, προχώρησε τότε και σε προσωπική επίθεση εναντίον του τότε Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button