Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Παγωμένος κορμός (σεμιφρέντο) με κρέμα τυρί και πραλίνα φουντουκιού

Ένα λαχταριστό γλυκό με διαφορετικές γεύσεις και υφές…όλες απολαυστικές και υπέροχες. Μια εύκολη στη παρασκευή  τη συνταγή  για ένα υπέροχο γλύκισμα όπου το νοτισμένο μπισκότο, η πραλίνα φουντουκιού, η βελούδινη κρέμα του τυριού, η  σαντιγί και η κρέμα πραλίνας, όλα αυτά μαζί συνθέτουν το αγαπημένο σεμιφρέντο, ένα παγωμένο κορμό που μας πάει στον ουρανό…

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (τύπου μόρφατ)
  • 1 κουτί (400 γρ.) πραλίνα φουντουκιού, νουτέλα ή μερέντα
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη (100 γρ. + 100 γρ. χωριστά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. ρόφημα κακάο στιγμής σε σκόνη
  • 2-3 κ.σ. λικέρ σοκολάτας ή άλλο επιλογής σας
  • 15-20 μπισκότα τύπου πτι μπερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ για 5 λ περίπου για να αφρατέψει καλά. Σταδιακά προσθέτετε τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και αφού ενσωματωθεί πλήρως ρίχνετε και το λικέρ σοκολάτας. Το ενσωματώνετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε μια ομοιογενή κρέμα. Προσθέτετε και 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού και χτυπάτε για 1 λ ακόμα με το μίξερ, στη πιο χαμηλή ταχύτητα, απλώς μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ και τη στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα με διαφανή μεμβράνη η οποία να προεξέχει περιμετρικά 3 εκ. περίπου για να ξεφορμάρετε εύκολα.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε να διαλυθεί η σκόνη και αρχίζετε τη συναρμολόγηση του γλυκού.
  5. Απλώνετε 3-4 μεγάλες κ.σ. κρέμας σαντιγί στη βάση της φόρμας. Βυθίζετε για λίγο τα μπισκότα, ένα ένα στο γάλα-κακάο και τα στρώνετε πάνω από τη κρέμα. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνετε μερικές κουταλιές της σούπας πραλίνας φουντουκιού (μερέντα) ώστε να σχηματίσετε μια στρώση.
  6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά τελειώνοντας με τη κρέμα σαντιγί, πάνω στην οποία προσθέτετε 2-3 κ.σ. πραλίνας και με ένα μαχαίρι κάνετε κυκλικές κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν σχέδια στην επιφάνεια.
  7. Τοποθετείτε το κορμό στη κατάψυξη για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Το διατηρείτε στη κατάψυξη και κάθε φορά το βγάζετε 10 λ  πριν το σερβρίρετε.

semifrento noytela2semifrento noytela3semifrento noytela4semifrento noytela5semifrento noytela6semifrento noytela7semifrento noytela8semifrento noytela9semifrento noytela10semifrento noytela11semifrento noytela12semifrento noytela13
Εκτέλεση :

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button