Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ο Μίλο Γιαννόπουλος ετοιμαζόταν να βάλει… φωτιές στο Μπέρκλεϊ

Μια προκλητική ομιλία, μέσω της οποίας θα έβαζε στο «στόχαστρο» φοιτητές του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να βρίσκονται στις ΗΠΑ, φέρεται ότι είχε… σχεδιάσει ο Μίλο Γιαννόπουλος.

Η εν λόγω ομιλία ακυρώθηκε μετά από θύελλα αντιδράσεων και σοβαρά επεισόδια στους χώρους του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Independent, αξιωματούχοι του πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ προειδοποίησαν ότι ο Γιαννόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, σκόπευε να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα φοιτητών.

 

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των φοιτητών αλλά και την δυνατότητά τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στην Καλιφόρνια μετά από την ομιλία του Μίλο» γράφει η επιστολή του τμήματος φοιτητικών υποθέσεων του πανεπιστημίου, η οποία εστάλη στους ρεπουμπλικάνους του πανεπιστήμιου του Μπέρκλεϊ.

 

Στην ίδια επιστολή, το γραφείο του πανεπιστημίου αναφέρει ότι πιστεύει πως ο Γιαννόπουλος θα κατονομάσει φοιτητές για να «προωθήσει την πολιτική του ατζέντα».

Ο ίδιος ο Μίλο Γιαννόπουλος, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Independent, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκόπευε να «ξεμπροστιάσει» φοιτητές που ζουν παράνομα στη χώρα.

Μια μέρα πριν από την ομιλία Γιαννόπουλου, η  ακροδεξιά ιστοσελίδα Breitbart ανάρτησε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι ο αρχισυντάκτης του θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία της ομιλίας στο Μπέρκλεϊ για να μιλήσει «για την μετατροπή των αμερικανικών πανεπιστημίων σε άσυλα για παράνομους μετανάστες».

 

Μάλιστα, τόνιζε ότι ο Γιαννόπουλος θα ζητούσε δημοσίως να κοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των πανεπιστημίων που «θέτουν σε κίνδυνο τους φοιτητές με τις πολιτικές τους».

Την ίδια ακριβώς «απειλή» εξαπέλυσε λίγες ώρες μετά το περιστατικό και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου και υιοθετεί βίαιες πρακτικές εναντίον αθώων ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις, μήπως όχι ομοσπονδιακά κονδύλια;» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Σε πρόσφατη ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν-Μιλγουόκι, ο Γιαννόπουλος κατονόμασε και κορόιδεψε ανοιχτά transgender φοιτητή επειδή είχε παραπονεθεί για την απουσία τουαλετών χωρίς «ταυτότητα».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button