Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ο έταιρος σύμβουλος του Βαρουφάκη επιβεβαιώνει τον Κορεάτη για τα κουπόνια αντί μισθών

hdfgfd-656x410
«Επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε τα μέσα ώστε να υλοποιηθεί ένα τέτο
Ο έταιρος σύμβουλος του Βαρουφάκη επιβεβαιώνει τον Κορεάτη για τα κουπόνια αντί μισθών
προσθήκη στα αγαπημένα
Ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ, καθηγητής Οικονομικών και πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, επιβεβαιώνει το σχέδιο για παράλληλο σύστημα πληρωμών και κουπόνια αντί μισθών, όπως το περιέγραψε ο Κορεάτης νυν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών, Γκλεν Κιμ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ. Γκάλμπρειθ σχολιάζει: «Ο Γκλεν Κιμ εδώ μιλάει για έναν από τους μηχανισμούς που εξετάστηκαν. Τα S&H Green Stamps ήταν ένας γνωστός μηχανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη δεκαετία του 1960 και ίσως και πιο πρόσφατα».

«Το σκεφτήκαμε και θα χρησιμοποιήσω αυτό το παράδειγμα: όπως ήταν κάποτε τα κουπόνια φαγητού. Μεγαλώνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν συνηθισμένο να υπάρχουν στις εφημερίδες εκπτωτικά κουπόνια για τα καταστήματα. Περιέγραφαν πολύ συγκεκριμένα ποια ήταν η ανταλλακτική αξία χωρίς να αναφέρουν ότι είναι νόμισμα. […] Επιχειρήσαμε να διερευνήσουμε τα μέσα ώστε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο. Σκεφτήκαμε επίσης ότι στο πίσω μέρος του κουπονιού θα υπήρχαν συγκεκριμένοι όροι ώστε να γνωρίζεις πότε και με ποιον θα γινόταν η συναλλαγή και φυσικά την αξία που αντιπροσώπευε. Θα είχε έναν και μοναδικό σκοπό, την πληρωμή των φόρων, χωρίς αυτό να αποκλείει τη διερεύνηση της χρήσης ή του σκοπού του σε δεύτερο χρόνου».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button