Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οριστικά εκτός ΕΕ η Βρετανία – Το κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία «έκλεισε την πόρτα» σε νέο δημοψήφισμα

Οριστικά εκτός ΕΕ η Βρετανία καθώς το κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία “έκλεισε την πόρτα” σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Απέρριψαν την πρόταση για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit οι Βρετανοί βουλευτές. Συγκεκριμένα, βουλευτες…
ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που κατέθεσε η ανεξάρτητη βουλευτής, Σάρα Γουόλαστον.

Ετσι με 344 ψήφους κατά και 85 υπέρ, το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε το βράδυ της Πέμπτης την τροπολογία που αφορούσε στην πραγματοποίηση δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν μία από τις τέσσερις που επελέγησαν από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να τεθούν προς ψηφοφορία στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης που αφορά την αναβολή της εξόδου από την Ε.Ε.

Ο ηγέτης των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε δική του τροπολογία που ορίζει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί κοινοβουλευτικός χρόνος για να καταλήξουν οι βουλευτές σε μια νέα πρόταση για το Brexit που θα έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας.

Η τροπολογία που θεωρείται ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει έχει κατατεθεί από βουλευτές όλων των κομμάτων προεξάρχοντος του Εργατικού Χίλαρι Μπεν.

Προβλέπει στην ουσία ότι οι βουλευτές και όχι η κυβέρνηση θα καθορίσουν την ατζέντα των εργασιών της Βουλής στις 20 Μαρτίου, με σκοπό να διεξαχθούν εκείνη την ημέρα «ενδεικτικές ψηφοφορίες» επί διαφόρων πιθανών καταλήξεων του Brexit.

Παράλληλα, η τέταρτη τροπολογία από τον Κρις Μπράιαντ των Εργατικών ζητεί να απαγορευθεί στην πρωθυπουργό Μέι να φέρει για τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή την ήδη δις απορριφθείσα συμφωνία του Brexit.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button