Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Ένας ομαδικός χορός για καλό σκοπό . Χιλιάδες μαθητές χορεύουν σε εκδήλωση κατά της βίας σε βάρος των γυναικών και των παιδιών ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στη Μανίλα των Φιλιππίνων. 

REUTERS / ELOISA LOPEZ

Χιλιάδες μαθητές χορεύουν σε εκδήλωση κατά της βίας σε βάρος των γυναικών και των παιδιών ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Δωρεάν μάσκες στο Χονγκ Κονγκ. Εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Χονγκ Κονγκ, περιμένουν να πάρουν δωρέαν ιατρικές μάσκες. 

EPA / JEROME FAVRE

Εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Χονγκ Κονγκ, περιμένουν να πάρουν δωρέαν ιατρικές μάσκες.

«Το σπίτι μας έχει πιάσει φωτιά». Στιγμιότυπο από τη μαθητική διαδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο. 

REUTERS / SIMON DAWSON

Στιγμιότυπο από τη μαθητική διαδήλωση για το κλίμα στο Λονδίνο.

Ο Μαρκ Τζέικομπς ξέρει. Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Μαρκ Τζέικομπς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. 

REUTERS / IDRIS SOLOMON

Μοντέλο παρουσιάζει μια δημιουργία του Μαρκ Τζέικομπς στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ερωτικός Banksy . Το νέο έργο του Banksy στην Marsh Lane στο Μπρίστολ εικονίζει ένα μικρό παιδί με μία σφεντόνα να εκτοξεύει ένα μπουκέτο λουλούδια. 

REUTERS / REBECCA NADEN

Το νέο έργο του Banksy στην Marsh Lane στο Μπρίστολ εικονίζει ένα μικρό παιδί με μία σφεντόνα να εκτοξεύει ένα μπουκέτο λουλούδια.

Αστυνομική επιχείρηση στην Ομόνοια. Στιγμιότυπο από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Μενάνδρου. Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έπεσε χθες νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια άγριας συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Μενάνδρου. Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έπεσε χθες νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια άγριας συμπλοκής μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σκληρός... Άγιος Βαλεντίνος. Ακτιβίστρια της Femen διαμαρτύρεται για τη βία κατά των γυναικών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι.   

REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

Ακτιβίστρια της Femen διαμαρτύρεται για τη βία κατά των γυναικών την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι.

 

Συζήτηση στη Βουλή . Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στη Βουλή για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Σύμβολο καταστροφής και αναγέννησης. Φεβρουάριος 1945, λίγο πριν το οριστικό τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 και 14 του μήνα μια από τις μεγαλύτερες εναέριες δυνάμεις πυρός στην έως τότε ιστορία ισοπέδωσε τη Δρέσδη, των 630.000 κατοίκων, μία σχετικά ασήμαντη πόλη για την εξέλιξη του πολέμου. Σε διαδοχικά κύματα επιθέσεων περίπου 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια και η «Φλωρεντία του Έλβα» ισοπεδώθηκε. Ο καθεδρικός της Παναγίας (Frauenkirche) έγινε το σύμβολο καταστροφής και αναγέννησης. Με δωρεές των αλλοτινών εχθρών. Μάλιστα, ένας Βρετανός καλλιτέχνης, του οποίου ο πατέρας ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ανέλαβε να ξαναφτιάξει τον σταυρό στον τρούλο.

REUTERS / MATTHIAS RIETSCHEL

Φεβρουάριος 1945, λίγο πριν το οριστικό τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 13 και 14 του μήνα μια από τις μεγαλύτερες εναέριες δυνάμεις πυρός στην έως τότε ιστορία ισοπέδωσε τη Δρέσδη, των 630.000 κατοίκων, μία σχετικά ασήμαντη πόλη για την εξέλιξη του πολέμου. Σε διαδοχικά κύματα επιθέσεων περίπου 25.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια και η «Φλωρεντία του Έλβα» ισοπεδώθηκε. Ο καθεδρικός της Παναγίας (Frauenkirche) έγινε το σύμβολο καταστροφής και αναγέννησης. Με δωρεές των αλλοτινών εχθρών. Μάλιστα, ένας Βρετανός καλλιτέχνης, του οποίου ο πατέρας ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, ανέλαβε να ξαναφτιάξει τον σταυρό στον τρούλο.

Η κλιματική αλλαγή εξολοθρεύει τους πιγκουίνους. Κάτι συμβαίνει στην Ανταρκτική, λένε οι επιστήμονες που μελετούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο αριθμός των πιγκουίνων του είδους Πυγοσκελίς της Ανταρκτικής έχει μειωθεί έως και κατά 77% από την τελευταία φορά που έγινε σχετική έρευνα, την περίοδο του 1970. «Κάτι συμβαίνει στα θεμέλια της τροφικής αλυσίδας εδώ. Έχουμε μικρότερη επάρκεια τροφής που προκαλεί μείωση σε αυτούς τους πληθυσμούς όλο και περισσότερο και το ερώτημα είναι, πρόκειται αυτό να συνεχιστεί;», εξηγεί ο Στιβ Φόρεστ, που συνεργάστηκε με μια ομάδα από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια στην αποστολή, η οποία ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ερευνητική βάση στην Ανταρκτική κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ήπειρο -18,3 βαθμούς Κελσίου - καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει το λιώσιμο των πάγων γύρω από τον Νότιο Πόλο.

REUTERS / UESLEI MARCELINO

Κάτι συμβαίνει στην Ανταρκτική, λένε οι επιστήμονες που μελετούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο αριθμός των πιγκουίνων του είδους Πυγοσκελίς της Ανταρκτικής έχει μειωθεί έως και κατά 77% από την τελευταία φορά που έγινε σχετική έρευνα, την περίοδο του 1970. «Κάτι συμβαίνει στα θεμέλια της τροφικής αλυσίδας εδώ. Έχουμε μικρότερη επάρκεια τροφής που προκαλεί μείωση σε αυτούς τους πληθυσμούς όλο και περισσότερο και το ερώτημα είναι, πρόκειται αυτό να συνεχιστεί;», εξηγεί ο Στιβ Φόρεστ, που συνεργάστηκε με μια ομάδα από δύο αμερικανικά πανεπιστήμια στην αποστολή, η οποία ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου. Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μια ερευνητική βάση στην Ανταρκτική κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ήπειρο -18,3 βαθμούς Κελσίου – καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει το λιώσιμο των πάγων γύρω από τον Νότιο Πόλο.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button