Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
ΕνδιαφέρονταΕπικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Reuters: Στην Καλαμάτα κατευθύνεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο. To ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση κατευθύνεται προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Καλαμάτα. Αυτό μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv, που παρακολουθεί την πορεία των τάνκερ. Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, πρώην Grace 1, που κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής, μετά την απόρριψη από τις αρχές της βρετανικής περιοχής, του αιτήματος των ΗΠΑ να συλληφθεί ξανά.

REUTERS / JON NAZCA

To ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση κατευθύνεται προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα προς την Καλαμάτα. Αυτό μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv, που παρακολουθεί την πορεία των τάνκερ. Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, πρώην Grace 1, που κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής, μετά την απόρριψη από τις αρχές της βρετανικής περιοχής, του αιτήματος των ΗΠΑ να συλληφθεί ξανά.

Στα γιορτινά η Κίνα. Κόσμος, στην Τσανγκτσούν, βγάζει φωτογραφίες μέσα στον εκθεσιακό χώρο που φιλοξενεί την έκθεση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 

REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Κόσμος, στην Τσανγκτσούν, βγάζει φωτογραφίες μέσα στον εκθεσιακό χώρο που φιλοξενεί την έκθεση για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Περιμένοντας την αποβίβαση. Μία πρόσφυγας περιμένει να αποβιβασθεί από το σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms στη Λαμπεντούζα (Ιταλία). 

REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANE

Μία πρόσφυγας περιμένει να αποβιβασθεί από το σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms στη Λαμπεντούζα (Ιταλία).

Πύρινη λαίλαπα στην Γκραν Κανάρια. Φωτιά καίει δάσος στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια. Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανής έκτασης πύρινη λαίλαπα που είχε καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις στην ίδια ζώνη των Καναρίων και είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών εκατοντάδων κατοίκων.

REUTERS / BORJA SUAREZ

Φωτιά καίει δάσος στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια. Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανής έκτασης πύρινη λαίλαπα που είχε καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις στην ίδια ζώνη των Καναρίων και είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών εκατοντάδων κατοίκων.

Έρωτας και τοματοπόλεμος. Ένα ζευγάρι φιλιέται λίγο μετά τη συμμετοχή του στον τοματοπόλεμο της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία). Ο παραδοσιακός τοματοπόλεμος της Ισπανίας «La Tomatina» άλλαξε πατρίδα και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο στάδιο Kirovets με 20 τόνους «πυρομαχικά».

EPA / ANATOLY MALTSEV

Ένα ζευγάρι φιλιέται λίγο μετά τη συμμετοχή του στον τοματοπόλεμο της Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία). Ο παραδοσιακός τοματοπόλεμος της Ισπανίας «La Tomatina» άλλαξε πατρίδα και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο στάδιο Kirovets με 20 τόνους «πυρομαχικά».

Αμφίβολες ισορροπίες. Διαφωνιζόμενος πέφτει από τον ολισθηρό στύλο κατά την συμμετοχή του στο διαγωνισμό gostra στη Μάλτα. Το gostra πρόκειται για στύλο καλυμμένο με χοιρινό λίπος και οι παίκτες πρέπει να περπατήσουν πάνω του και να προσπαθήσουν να ξεριζώσουν μία από τις σημαίες που βρίσκονται στην κορυφή του στύλου προκειμένου να κερδίσουν έπαθλα. Το αγώνισμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη θρησκευτική γιορτή του Αγίου Ιουλιανού. 

REUTERS / DARRIN ZAMMIT LUPI

Διαφωνιζόμενος πέφτει από τον ολισθηρό στύλο κατά την συμμετοχή του στο διαγωνισμό gostra στη Μάλτα. Το gostra πρόκειται για στύλο καλυμμένο με χοιρινό λίπος και οι παίκτες πρέπει να περπατήσουν πάνω του και να προσπαθήσουν να ξεριζώσουν μία από τις σημαίες που βρίσκονται στην κορυφή του στύλου προκειμένου να κερδίσουν έπαθλα. Το αγώνισμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη θρησκευτική γιορτή του Αγίου Ιουλιανού.

Γιορτάζοντας την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας. Χορευτική ομάδα πραγματοποιεί την παράστασή της βασισμένη στον παραδοσιακό χορό «Thengul», κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 74ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας, μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τζακάρτα. Πριν από το 1945 η Ινδονησία αποτελούσε ολλανδική αποικία. Με τη βοήθεια της Ιαπωνίας και τη συνδρομή του ιαπωνικού στρατού, το κίνημα ανεξαρτησίας διεκδίκησε τη χώρα από την ολλανδική κυβέρνηση. Όταν η Ιαπωνία παραδόθηκε στις ΗΠΑ, ο ηγέτης του κινήματος Αχμέτ Σουκάρνο, υπό τον φόβο της χαμένης ευκαιρίας, στις 17 Αυγούστου 1945, ανακοινώνει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας και έπειτα από αιώνες ξένης κυριαρχίας μπόρεσε να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος.  

REUTERS / Antara Foto Agency

Χορευτική ομάδα πραγματοποιεί την παράστασή της βασισμένη στον παραδοσιακό χορό «Thengul», κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 74ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας, μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τζακάρτα. Πριν από το 1945 η Ινδονησία αποτελούσε ολλανδική αποικία. Με τη βοήθεια της Ιαπωνίας και τη συνδρομή του ιαπωνικού στρατού, το κίνημα ανεξαρτησίας διεκδίκησε τη χώρα από την ολλανδική κυβέρνηση. Όταν η Ιαπωνία παραδόθηκε στις ΗΠΑ, ο ηγέτης του κινήματος Αχμέτ Σουκάρνο, υπό τον φόβο της χαμένης ευκαιρίας, στις 17 Αυγούστου 1945, ανακοινώνει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ινδονησίας και έπειτα από αιώνες ξένης κυριαρχίας μπόρεσε να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος.

Ματωμένος γάμος στο Αφγανιστάν. Κόσμος καθαρίζει την αίθουσα όπου το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πολύνεκρη επίθεση σε τελετή γάμου στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). Στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 63 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 182. 

REUTERS / Mohammad Ismail

Κόσμος καθαρίζει την αίθουσα όπου το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πολύνεκρη επίθεση σε τελετή γάμου στην Καμπούλ (Αφγανιστάν). Στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 63 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 182.

Διαδήλωση με φόντο το φεγγάρι. Στιγμιότυπι από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Δέκα εβδομάδες μετά την πρώτη διαδήλωση της 9ης Ιουνίου, το κίνημα δεν είχε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα από τη φιλοκινεζική εκτελεστική εξουσία του Χονγκ Κονγκ.

REUTERS / ALY SONG

Στιγμιότυπι από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Δέκα εβδομάδες μετά την πρώτη διαδήλωση της 9ης Ιουνίου, το κίνημα δεν είχε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα από τη φιλοκινεζική εκτελεστική εξουσία του Χονγκ Κονγκ.

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων. Κόσμος φωτογραφίζει το φάρο στο Μεγάλο Εμβολο, στη Θεσσαλονίκη. Την Κυραική 28 Αυγούστου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων και 28 φάροι της Ελλάδας παρέμειναν ανοιχτοί ως το βράδυ για το κοινό. 

INTIME NEWS / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κόσμος φωτογραφίζει το φάρο στο Μεγάλο Εμβολο, στη Θεσσαλονίκη. Την Κυραική 28 Αυγούστου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων και 28 φάροι της Ελλάδας παρέμειναν ανοιχτοί ως το βράδυ για το κοινό.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button