Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τουρισμός στη Ν.Κορέα. Τουρίστες φορώντας παραδοσιακές κορεάτικες στολές επισκέπτονται το βασιλικό παλάτι Γκιόνγκμποκουνγκ στη Σεούλ (Νότια Κορέα). 

REUTERS / ANTONIO BRONIC

Τουρίστες φορώντας παραδοσιακές κορεάτικες στολές επισκέπτονται το βασιλικό παλάτι Γκιόνγκμποκουνγκ στη Σεούλ (Νότια Κορέα).

Ακροβατικά στο ηλιοβασίλεμα. Μία κοπέλα αθλείται κατά τη δύση του ήλιου στη Βαλτική θάλασσα, στην πόλη Λιεπάχα (Λετονία). 

EPA / TOMS KALNINS

Μία κοπέλα αθλείται κατά τη δύση του ήλιου στη Βαλτική θάλασσα, στην πόλη Λιεπάχα (Λετονία).

Το εφέ του αερόστατου. Εκατοντάδες αερόστατα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ Mondial κοσμούν τον ουρανό στο Σαμπλί (Γαλλία).  

REUTERS / CHARLES PLATIAU

Εκατοντάδες αερόστατα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ Mondial κοσμούν τον ουρανό στο Σαμπλί (Γαλλία).

Πολιτική έμπνευση . Μία κοπέλα περνάει μπροστά από το έργο τέχνης με τίτλο «DORIS BORUMP» του STOT21stcplanB σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου. 

REUTERS / HENRY NICHOLLS

Μία κοπέλα περνάει μπροστά από το έργο τέχνης με τίτλο «DORIS BORUMP» του STOT21stcplanB σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου.

Προσευχή στον θεό της δημιουργίας και της καταστροφής . Ινδουίστρια (Bolbom) προσεύχεται στον θεό Σίβα (Shiva) στην πόλη Sundarijal (Νεπάλ). Ο Σίβα είναι ο θεός της δημιουργίας και της καταστροφής. Χιλιάδες πιστοί ταξιδέυουν ξυπόλητοι ως την πόλη από όπου έπειτα από το τελετουργικό παίρνουν νερό το οποίο θεωρείται ιερό. 

EPA / NARENDRA SHRESTHA

Ινδουίστρια (Bolbom) προσεύχεται στον θεό Σίβα (Shiva) στην πόλη Sundarijal (Νεπάλ). Ο Σίβα είναι ο θεός της δημιουργίας και της καταστροφής. Χιλιάδες πιστοί ταξιδέυουν ξυπόλητοι ως την πόλη από όπου έπειτα από το τελετουργικό παίρνουν νερό το οποίο θεωρείται ιερό.

Το Tour de France στο Παρίσι. Στιγμιότυπο από τον ποδηλατικό αγώνα Tour de France μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. 

REUTERS / Gonzalo Fuentes

Στιγμιότυπο από τον ποδηλατικό αγώνα Tour de France μπροστά από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι.

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε επίθεση που είχε ως στόχο υποψήφιο αντιπρόεδρο. Μικροί Αφγανοί περνούν από το σημείο, στην Καμπούλ, όπου την Κυριακή σημειώθηκε επίθεση. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν από την επίθεση η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, είχε προφανώς στόχο τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν,  Αμρούλα Σάλεχ. Ο Σάλεχ, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του σημερινού προέδρου Ασράφ Γάνι, τραυματίστηκε ελαφρά. 

REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Μικροί Αφγανοί περνούν από το σημείο, στην Καμπούλ, όπου την Κυριακή σημειώθηκε επίθεση. Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πενήντα τραυματίστηκαν από την επίθεση η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, είχε προφανώς στόχο τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν,  Αμρούλα Σάλεχ. Ο Σάλεχ, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του σημερινού προέδρου Ασράφ Γάνι, τραυματίστηκε ελαφρά.

Βουτιές με BMX . Νέοι κάνουν βουτιές με τα BMX ποδήλατά τους πάνω από μία ράμπα κατά τη διάρκεια μικρής εκδήλωσης που οργάνωσε η ομάδα των Paradise Trails και Gutlessbmx, με την υποστήριξη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Μάτι Αττικής, στο μικρό λιμάνι στο Μάτι. 

Nick Paleologos / SOOC /

Νέοι κάνουν βουτιές με τα BMX ποδήλατά τους πάνω από μία ράμπα κατά τη διάρκεια μικρής εκδήλωσης που οργάνωσε η ομάδα των Paradise Trails και Gutlessbmx, με την υποστήριξη του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Μάτι Αττικής, στο μικρό λιμάνι στο Μάτι.

Νέα ένταση στο Χονγκ Κονγκ. Διαδηλωτές, έξω από το Γραφείο Σύνδεσης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιούν ομπρέλες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να σπάσει τον κλοιό των διαδηλωτών. Η διαδήλωση τξεκίνησε ως ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη βίαια επίθεση εναντίον διαδηλωτών και απλών περαστικών από μέλη συμμορίας την περασμένη εβδομάδα.   

REUTERS / Tyrone Siu

Διαδηλωτές, έξω από το Γραφείο Σύνδεσης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιούν ομπρέλες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να σπάσει τον κλοιό των διαδηλωτών. Η διαδήλωση τξεκίνησε ως ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη βίαια επίθεση εναντίον διαδηλωτών και απλών περαστικών από μέλη συμμορίας την περασμένη εβδομάδα.

Η δύναμη ενός ακίνδυνου γίγαντα. Στιγμιότυπο όπου η άγρια ομορφιά της φύσης προκαλεί δέος και θαυμασμό συγχρόνως. Το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία εξακολουθεί να εκτοξεύει την πύρινη λάβα του σχεδόν 10 ημέρες μετά την έκρηξή του. Είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά τα 3.350 μέτρα, ενώ είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Βεζούβιο. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα «κινητικό» (η προηγούμενη έκρηξή του ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν θεωρείται από τους επιστήμονες πολύ επικίνδυνο, γι’ αυτό άλλωστε οι πλαγιές του και οι περιοχές γύρω από αυτό είναι κατοικήσιμες και πολλές εκτάσεις καλλιεργήσιμες. 

REUTERS / ANTONIO PARRINELLO

Στιγμιότυπο όπου η άγρια ομορφιά της φύσης προκαλεί δέος και θαυμασμό συγχρόνως. Το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία εξακολουθεί να εκτοξεύει την πύρινη λάβα του σχεδόν 10 ημέρες μετά την έκρηξή του. Είναι το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά τα 3.350 μέτρα, ενώ είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Βεζούβιο. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα «κινητικό» (η προηγούμενη έκρηξή του ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν θεωρείται από τους επιστήμονες πολύ επικίνδυνο, γι’ αυτό άλλωστε οι πλαγιές του και οι περιοχές γύρω από αυτό είναι κατοικήσιμες και πολλές εκτάσεις καλλιεργήσιμες.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button