Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

17 Απριλίου 2019

Ο Μέγας Αλέξανδρος στο... κέντρο της Αθήνας. Το άγαλμα του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας. Το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (1913 - 2005) απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε νεαρή ηλικία και τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικό βάθρο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Παντελής Νικολακόπουλος, το οποίο αποτελείται από το ίδιο κράμα μετάλλου με το άγαλμα.

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το άγαλμα του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου τοποθετείται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Όλγας. Το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (1913 – 2005) απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο σε νεαρή ηλικία και τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικό βάθρο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Παντελής Νικολακόπουλος, το οποίο αποτελείται από το ίδιο κράμα μετάλλου με το άγαλμα.

Χαλαρές στιγμές σε ένα ταξίδι ζωής. Μετανάστες από την Κεντρική Αμερική ταξιδεύουν από την περιοχή Tuzantan, στο Μεξικό, προς τις ΗΠΑ.

REUTERS / JOSE CABEZAS

Μετανάστες από την Κεντρική Αμερική ταξιδεύουν από την περιοχή Tuzantan, στο Μεξικό, προς τις ΗΠΑ.

Φιλιά με θέα. Ένα ζευγάρι φιλιέται κατά την εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της πλατφόρμας PANORAMA-360 στον 89ο όροφο της πολυκατοικίας Federation Tower στη Μόσχας. Το PANORAMA-360 πρόκειται για ένα παρατηρητήριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 21 Απριλίου 2018 προσφέροντας θέα στη Μόσχα με πάνω από 350.000 να την έχουν επισκεφτεί σε ένα χρόνο.   

EPA / YURI KOCHETKOV

Ένα ζευγάρι φιλιέται κατά την εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της πλατφόρμας PANORAMA-360 στον 89ο όροφο της πολυκατοικίας Federation Tower στη Μόσχας. Το PANORAMA-360 πρόκειται για ένα παρατηρητήριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 21 Απριλίου 2018 προσφέροντας θέα στη Μόσχα με πάνω από 350.000 να την έχουν επισκεφτεί σε ένα χρόνο.

 

«Πληγωμένη» η Παναγία των Παρισίων. Ο ήλιος φωτίζει την Παναγία των Παρισίων μία μέρα μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του γοτθικού ναού.

REUTERS / PHILIPPE WOJAZER

Ο ήλιος φωτίζει την Παναγία των Παρισίων μία μέρα μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του γοτθικού ναού.

Φεστιβάλ νερού στη Μιανμάρ. Κόσμος επιδίδεται σε νεροπέλεμο στους δρόμους της πόλης Νέπιντο, στη Μιανμάρ. Η χώρα γιορτάζει το ετήσιο φεστιβάλ νερού (Thingyan Water Festival) με το οποίο οι πιστοί καλωσορίζουν το νέο έτος εξαγνίζοντας τις ψυχές τους από τις αμαρτίες του προηγούμενου χρόνου. 

EPA / HEIN HTET

Κόσμος επιδίδεται σε νεροπέλεμο στους δρόμους της πόλης Νέπιντο, στη Μιανμάρ. Η χώρα γιορτάζει το ετήσιο φεστιβάλ νερού (Thingyan Water Festival) με το οποίο οι πιστοί καλωσορίζουν το νέο έτος εξαγνίζοντας τις ψυχές τους από τις αμαρτίες του προηγούμενου χρόνου.

Ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής στη Μπρίζ . Κόσμος επισκέπτεται την έκθεση με 3D απεικόνιση έργων των ζωγράφων Jeroen Bosch, Jan Van Eyck και Hans Memling στο μουσείο «Musea Sculpta» στη Μπρίζ του Βελγίου. 

REUTERS / Yves Herman

Κόσμος επισκέπτεται την έκθεση με 3D απεικόνιση έργων των ζωγράφων Jeroen Bosch, Jan Van Eyck και Hans Memling στο μουσείο «Musea Sculpta» στη Μπρίζ του Βελγίου.

Ποδηλατάδα στο Ζάγκρεμπ. Μία κοπέλα απολαμβάνει τον καιρό και τη βόλτα με το ποδήλατό της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. 

EPA / ANTONIO BAT

Μία κοπέλα απολαμβάνει τον καιρό και τη βόλτα με το ποδήλατό της στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Πολιτιστικό δρώμενο για το κλίμα. Περφόρμερς κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία της οργάνωσης Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή στη γέφυρα του Βατερλώ, στο Λονδίνο. Ήταν η δεύτερη μέρα κατά την οποία οι ακτιβιστές έκλεισαν δρόμους της πόλης. Μάλιστα οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις, περίπου 300 διαδηλωτών. 

REUTERS / PETER NICHOLLS

Περφόρμερς κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία της οργάνωσης Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή στη γέφυρα του Βατερλώ, στο Λονδίνο. Ήταν η δεύτερη μέρα κατά την οποία οι ακτιβιστές έκλεισαν δρόμους της πόλης. Μάλιστα οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις, περίπου 300 διαδηλωτών.

Εκλογές με χιούμορ στην Ινδονησία. Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στη Σουραμπάγια της Ινδονσηίας όπου σήμερα διεξάγονται οι γενικές εκλογές. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας-μέλους του G20, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης (MPR) θα εκλεγούν την ίδια ημέρα. Δεκαέξι κόμματα, τα τέσσερα για πρώτη φορά, διεκδικούν την ψήφο πάνω από 190 εκατομμυρίων εκλογέων. Οι εκλογές αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς μέχρι πρόσφατα επικρατούσε το μετριοπαθές Ισλάμ, ενώ πλέον ακούγονται πιο ακραίες φωνές.

REUTERS / ANTARA FOTO

Στιγμιότυπο από εκλογικό κέντρο στη Σουραμπάγια της Ινδονσηίας όπου σήμερα διεξάγονται οι γενικές εκλογές. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας-μέλους του G20, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη της Λαϊκής Συμβουλευτικής Συνέλευσης (MPR) θα εκλεγούν την ίδια ημέρα. Δεκαέξι κόμματα, τα τέσσερα για πρώτη φορά, διεκδικούν την ψήφο πάνω από 190 εκατομμυρίων εκλογέων. Οι εκλογές αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς μέχρι πρόσφατα επικρατούσε το μετριοπαθές Ισλάμ, ενώ πλέον ακούγονται πιο ακραίες φωνές.

Ηλιοβασίλεμα στην Πράγα. Το κάστρο της Πράγας και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου διακρίνονται κατά τη δύση του ήλιου. Ο Τσέχος πρόεδρος 

EPA / MARTIN DIVISEK

Το κάστρο της Πράγας και ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου διακρίνονται κατά τη δύση του ήλιου. Ο Τσέχος πρόεδρος

Στο βάθος... Λευκός Οίκος. Ανθισμένες τουλίπες κοσμούν την περιοχή μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον. 

REUTERS / Lucas Jackson

Ανθισμένες τουλίπες κοσμούν την περιοχή μπροστά από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button