Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

Δύση πίσω από την εκκλησία. Ο ήλιος δύει πίσω από μία καθολική εκκλησία, στην πόλη Ζασλάβιε (Zaslavl) στην Λευκορωσία.

VASILY FEDOSENKO

Ο ήλιος δύει πίσω από μία καθολική εκκλησία, στην πόλη Ζασλάβιε (Zaslavl) στην Λευκορωσία.

Συνελήφθη ο Τζουλιάν Ασάνζ. Αγνώριστος ο Τζουλιάν Ασάνζ, εκ των ιδρυτών του WikiLeaks, συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, στην πρεσβεία του Ισημερινού.

REUTERS / HANNAH MCKAY

Αγνώριστος ο Τζουλιάν Ασάνζ, εκ των ιδρυτών του WikiLeaks, συνελήφθη σήμερα στο Λονδίνο, στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Η πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας. Κι όμως υπάρχει. Δεν είναι πλάσμα της επιστημονικής φαντασίας. Είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Η πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας, που υπάρχει στο κέντρο του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87), τραβήχτηκε από ένα δίκτυο οκτώ τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες έδωσαν ταυτόχρονα συνεντεύξεις Τύπου σε έξι μεγάλες πόλεις για την πρώτη εικόνα από τις «σκιές» που ρίχνουν γύρω τους οι μαύρες τρύπες, οι οποίες προκαλούν ακραίες καμπυλώσεις του χωροχρόνου.

EPA / EVENT HORIZON TELESCOPE COLLABORATION / HANDOUT

Κι όμως υπάρχει. Δεν είναι πλάσμα της επιστημονικής φαντασίας. Είναι τρία εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη. Η πρώτη φωτογραφία της μαύρης τρύπας, που υπάρχει στο κέντρο του γιγάντιου γαλαξία Μessier 87 (Μ87), τραβήχτηκε από ένα δίκτυο οκτώ τηλεσκοπίων σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες έδωσαν ταυτόχρονα συνεντεύξεις Τύπου σε έξι μεγάλες πόλεις για την πρώτη εικόνα από τις «σκιές» που ρίχνουν γύρω τους οι μαύρες τρύπες, οι οποίες προκαλούν ακραίες καμπυλώσεις του χωροχρόνου.

Εντυπωσιακός χώρος τέχνης. Επισκέπτες έκθεσης στο Μουσείο Τανκ στην Σαγκάη, ενός χώρου πολιτισμού, που αποτελείται από δεξαμενές πετρελαίου.

EPA / WU HONG

Επισκέπτες έκθεσης στο Μουσείο Τανκ στην Σαγκάη, ενός χώρου πολιτισμού, που αποτελείται από δεξαμενές πετρελαίου.

Ομαδικό παιχνίδι. Άνθρωποι και... ελέφαντες συμμετέχουν σε φεστιβάλ νερού στην Ταϊλάνδη.

REUTERS / SOE ZEYA TUN

Άνθρωποι και… ελέφαντες συμμετέχουν σε φεστιβάλ νερού στην Ταϊλάνδη.

Κρίση στο Σουδάν. Στρατιώτες βρίσκονται σε ένα κτίριο, καθώς κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες, με αίτημα την παραίτηση του Προέδρου Ομάρ Αλ-Μπασίρ.

REUTERS / STRINGER

Στρατιώτες βρίσκονται σε ένα κτίριο, καθώς κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες, με αίτημα την παραίτηση του Προέδρου Ομάρ Αλ-Μπασίρ.

Καταρράκτης στο αεροδόμιο. Εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες ο αερολιμένας Jewel Changi Airport στη Σιγκαπούρη, με τον υψηλότερο καταρράκτη σε κλειστό χώρο.

EPA / WALLACE WOON

Εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες ο αερολιμένας Jewel Changi Airport στη Σιγκαπούρη, με τον υψηλότερο καταρράκτη σε κλειστό χώρο.

Εκλογές στην Ινδια. Μία γυναίκα έχει μόλις ψηφίσει και φεύγει από το εκλογικό κέντρο, στην βορειοανατολική Ινδία.

REUTERS / ADNAN ABIDI

Μία γυναίκα έχει μόλις ψηφίσει και φεύγει από το εκλογικό κέντρο, στην βορειοανατολική Ινδία.

Μία αγκαλιά για την πριγκίπισσα. Μία μασκότ πάντα αγκαλιάζει την μικρή πριγκίπισσα Ιωσηφίνα της Δανίας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Σπιτιού των Πάντα, στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.

REUTERS / RITZAU SCANPIX

Μία μασκότ πάντα αγκαλιάζει την μικρή πριγκίπισσα Ιωσηφίνα της Δανίας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου Σπιτιού των Πάντα, στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης.

Το αντίο του Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι, σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 41 ετών και οι Ντάλας Μάβερικς τον αποχαιρετούν μεγαλοπρεπώς.

USA TODAY Sports / Jerome Miron

Ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι, σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 41 ετών και οι Ντάλας Μάβερικς τον αποχαιρετούν μεγαλοπρεπώς.

Σιδερένιος θρόνος στο Μεξικό. Ένας επισκέπτης κάθεται σε μία απομίμηση του Σιδερένιου Θρόνου, από την δημοφιλή σειρά Game of Thrones, στο πλαίσιο της προώθησης της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του τελευταίου κύκλου.

REUTERS / CARLOS JASSO

Ένας επισκέπτης κάθεται σε μία απομίμηση του Σιδερένιου Θρόνου, από την δημοφιλή σειρά Game of Thrones, στο πλαίσιο της προώθησης της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του τελευταίου κύκλου.

Διαμαρτυρία διανομέων. Συγκέντρωση και μοτοπορεία των εργαζομένων στον κλάδο των διανομών, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Συγκέντρωση και μοτοπορεία των εργαζομένων στον κλάδο των διανομών, στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά. Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς καθοδηγεί τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο "Ενήλικοι στο Δωμάτιο".

Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς καθοδηγεί τον ηθοποιό Αλέξανδρο Μπουρδούμη, στα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο “Ενήλικοι στο Δωμάτιο”.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button