Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Το ΔΝΤ στο στόχαστρο Τυνήσιων απεργών . Από την ανατροπή του Μπεν Αλί προ οκταετίας, ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο μήνας στον οποίο οι Τυνήσιοι διαδηλώνουν κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Πάνω από το 35% των Τυνήσιων νέων είναι άνεργοι και πολλοί δεν βλέπουν μέλλον στη χώρα τους, στην οποία υπάρχει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών, με ασυνήθιστα πολλές γυναίκες για τα δεδομένα του αραβικού κόσμου να κατέχουν σημαντικές θέσεις και ένα στέρεο δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, αραβικών και γαλλικών. Χθες, οι Τυνήσιοι κατέβηκαν σε γενική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθούς. Τα πυρά, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο, συγκέντρωσε ο συνήθης ύποπτος, ΔΝΤ, λόγω του μνημονίου που εφαρμόζεται από το 2018. Οι εικονιζόμενοι κρατούν φωτογραφίες, διόλου κολακευτικές, της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 

REUTERS / ZOUBEIR SOUISSI

Από την ανατροπή του Μπεν Αλί προ οκταετίας, ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά ο μήνας στον οποίο οι Τυνήσιοι διαδηλώνουν κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Πάνω από το 35% των Τυνήσιων νέων είναι άνεργοι και πολλοί δεν βλέπουν μέλλον στη χώρα τους, στην οποία υπάρχει μια ισχυρή κοινωνία πολιτών, με ασυνήθιστα πολλές γυναίκες για τα δεδομένα του αραβικού κόσμου να κατέχουν σημαντικές θέσεις και ένα στέρεο δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, αραβικών και γαλλικών. Χθες, οι Τυνήσιοι κατέβηκαν σε γενική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να αυξήσει τους μισθούς. Τα πυρά, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο, συγκέντρωσε ο συνήθης ύποπτος, ΔΝΤ, λόγω του μνημονίου που εφαρμόζεται από το 2018. Οι εικονιζόμενοι κρατούν φωτογραφίες, διόλου κολακευτικές, της επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Θερμή υποδοχή στη Σερβία. Υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν κρατώντας ένα πορτρέτο του περιμένει να τον καλωσορίσει στο Βελιγράδι. Ο Πούτιν πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.

REUTERS / BERNADETT SZABO

Υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν κρατώντας ένα πορτρέτο του περιμένει να τον καλωσορίσει στο Βελιγράδι. Ο Πούτιν πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία.

Ανδρική μόδα στο Παρίσι. Στιγμιότυπο από την Ανδρική Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. 

REUTERS / CHARLES PLATIAU

Στιγμιότυπο από την Ανδρική Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Γαμίλιες φωτογραφίες . Ένα νεόνυμφο ζευγάρι ποζάρει για τις γαμήλιες φωτογραφίες σε πάρκο στην πόλη Νιτερόι της Βραζιλίας. 

REUTERS / SERGIO MORAES

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι ποζάρει για τις γαμήλιες φωτογραφίες σε πάρκο στην πόλη Νιτερόι της Βραζιλίας.

Καθημερινότητα στη Σενεγάλη. Ένα κορίτσι κουβαλάει τη μικρή αδερφή του στη γειτονιά Ouakam της Ντακάρ. 

REUTERS / ZOHRA BENSEMRA

Ένα κορίτσι κουβαλάει τη μικρή αδερφή του στη γειτονιά Ouakam της Ντακάρ.

Κολομβία: 21 νεκροί στη βομβιστική επίθεση. Κόσμος συγκλονισμένος από την επίθεση στη σχολή της αστυνομίας της Κολομβίας στην Μπογκοτά περιμένει σε σημείο κοντά στη σχολή. Η βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 68.

REUTERS / LUISA GONZALEZ

Κόσμος συγκλονισμένος από την επίθεση στη σχολή της αστυνομίας της Κολομβίας στην Μπογκοτά περιμένει σε σημείο κοντά στη σχολή. Η βομβιστική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 68.

Street show στη Βενεζουέλα. Ηθοποιοί παίρνουν μέρος σε πολιτιστικό δρώμενο σε δρόμο του Καράκας, στη Βενεζουέλα. 

EPA / MIGUEL GUTIERREZ

Ηθοποιοί παίρνουν μέρος σε πολιτιστικό δρώμενο σε δρόμο του Καράκας, στη Βενεζουέλα.

Διαμαρτυρία στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου. Ακτιβιστές της PETA φορώντας μάσκες διαμαρτύρονται κατά την έναρξη της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, (εμπορική έκθεση για τη γεωργία και το φαγητό) στο Βερολίνο. 

REUTERS / FABRIZIO BENSCH

Ακτιβιστές της PETA φορώντας μάσκες διαμαρτύρονται κατά την έναρξη της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας, (εμπορική έκθεση για τη γεωργία και το φαγητό) στο Βερολίνο.

Ομίχλη στην Ινδία. Στρατιώτες διασχίζουν δρόμο στο Νέο Δελχί κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση της Ημέρας Δημοκρατίας. 

REUTERS / ANUSHREE FADNAVIS

Στρατιώτες διασχίζουν δρόμο στο Νέο Δελχί κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση της Ημέρας Δημοκρατίας.

Νέο «μεταναστευτικό καραβάνι» στο Μεξικό. Μετανάστες από την Ονδούρα διασχίζουν τον ποταμό Σουτσιάτε (Suchiate), στα σύνορα Μεξικού και Γουατεμάλας. Το νέο «μεταναστευτικό καραβάνι»των 1.000 έως 2.000 μεταναστών, μεταξύ των οποίων ολόκληρες οικογένειες, από την Ονδούρα που αναχώρησε στις αρχές της εβδομάδας για να γλιτώσει από την ανέχεια και τη βία στη χώρα αυτή πλησίαζε χθες Πέμπτη το βράδυ το Μεξικό και κάποιες μικρές ομάδες του έχουν αρχίσει ήδη να περνούν τα σύνορα. 

REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Μετανάστες από την Ονδούρα διασχίζουν τον ποταμό Σουτσιάτε (Suchiate), στα σύνορα Μεξικού και Γουατεμάλας. Το νέο «μεταναστευτικό καραβάνι»των 1.000 έως 2.000 μεταναστών, μεταξύ των οποίων ολόκληρες οικογένειες, από την Ονδούρα που αναχώρησε στις αρχές της εβδομάδας για να γλιτώσει από την ανέχεια και τη βία στη χώρα αυτή πλησίαζε χθες Πέμπτη το βράδυ το Μεξικό και κάποιες μικρές ομάδες του έχουν αρχίσει ήδη να περνούν τα σύνορα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button