Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις πίσω από κλασικές ταινίες τρόμου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες τιμά με τρομακτικό τρόπο, το σημείο, στο οποίο η επιστήμη, ο φόβος και ο κινηματογράφος συναντιούνται με την έκθεση “ Natural History of Horror” (Φυσική Ιστορία του Τρόμου), που εγκαινιάζεται τον ερχόμενο μήνα.

Ηέκθεση συνδέει την επιστήμη, την ιστορία και την τέχνη του κινηματογράφου με τη διερεύνηση επιστημονικών ανακαλύψεων – από τα πρώιμα πειράματα με ζωικό ηλεκτρισμό μέχρι την ανασκαφή του τάφου του Τουταγχαμών  – που ενέπνευσε μερικά από τα πιο εικονικά τέρατα σε κινηματογραφικές ταινίες.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την επιστημονική έμπνευση πίσω από τέσσερις παλιές ταινίες της  Universal με τέρατα: Dracula, Frankenstein, The Mummy και The Creature from the Black Lagoon  μέσω σπάνιων αντικειμένων από κινηματογραφικά πλατό, στιγμιότυπων, διαδραστικών δραστηριοτήτων και 17 αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Σε ένα διαδραστικό εργαστήριο θα μπορούν θα δοκιμάζουν ως επιστήμονες τις ικανότητές τους στην αναγέννηση, όπως ο Δρ. Φρανκενστάιν στην ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλλεϋ, αλλά και στο ερευνητικό έργο του Ιταλού γιατρού, βιολόγου και φυσιολόγου, Λουίτζι Γκαλβάνι.

 

 

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button