Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΝΔ: Ο Τσίπρας όμηρος του Καμμένου

Εμείς ψηφίσαμε όλες τις εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνει στο Μαξίμου η ΝΔ. Στη μάχη της αντιπαράθεσης για θεσμούς και δικαιοσύνη και η απόφαση του ΕΣΡ για τις 7 τηλεοπτικές άδειες

tsipkammen
Η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor One ζητώντας τη διερεύνηση πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών τόσο του Πάνου Καμμένου όσο και άλλων κυβερνητικών στελεχών αποτελεί και την κορύφωση των κινήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολύκροτη υπόθεση που κατέχει πλέον κεντρική θέση στην πολιτική αντιπαράθεση.
Η επιλογή της ΝΔ να προχωρήσει σε αίτημα για εξεταστική επιτροπή αντί άλλων κινήσεων -όπως πχ μιας πρότασης μομφής που ως σκέψη απερρίφθη με συνοπτικές διαδικασίες- έγινε με κριτήριο να αποκρουστεί η κυβερνητική επιχειρηματολογία που εγκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι λειτουργούν για λογαριασμό συγκεκριμένων επιχειρηματιών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απάντηση του Μοσχάτου στις αψιμαχίες που έχουν ξεσπάσει με το Μαξίμου μετά την κατάθεση στη βουλή της γαλάζιας πρότασης για εξεταστική επιτροπή, είναι πως η ΝΔ έχει υπερψηφίσει όλες τις εξεταστικές που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Αντιστρέφουν δε, το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό και ζητούν εξηγήσεις γιατί αρνείται την έρευνα της βουλής τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για την οικονομία σε ότι αφορά την ύπαρξη πλάνου Β για την οικονομία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Στη ΝΔ εκτιμούν ότι με αυτή την κίνηση θα φανεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είναι όμηρος ο ένας του άλλου και συνολικά ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την έρευνα για τις σκιές που πέφτουν πάνω στον υπουργό άμυνας, κάτι που κατά τις ίδιες εκτιμήσεις θα δημιουργεί προϋποθέσεις αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.
Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης σε επίπεδο λειτουργίας θεσμών και δικαιοσύνης αναμένεται να γενικευτεί με κάθε αφορμή. Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ενταχθεί και η απόφαση του ΕΣΡ για 7 τηλεοπτικές άδειες. Ήδη από χτες το βράδυ η τομεάρχης Ψηφιακής πολιτικής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου άδραξε την ευκαιρία δηλώνοντας ότι «είναι πλέον σαφές ότι το καθεστωτικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης και τον περιορισμό του πλουραλισμού έχει πέσει στο κενό».
Σε κάθε περίπτωση αυτή την αντιπολιτευτική ατζέντα στη ΝΔ την αντιμετωπίζουν ως μια μάχη που καταδεικνύει την «αντιθεσμική» λειτουργία της κυβέρνησης που -κατά το Μοσχάτο πάντα- αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της αποτυχίας της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στην οικονομία και να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
«Το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά πανικόβλητο για την εμπλοκή του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στην σκανδαλώδη υπόθεση των συνομιλιών του με τον καταδικασμένο ισοβίτη για την υπόθεση ναρκωτικών. Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και για την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015. Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα. Αποδεικνύεται ότι υπήρχε σχέδιο πριν από τις εκλογές του 2015, με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα, το οποίο οδηγούσε τη χώρα σε αλλαγή νομίσματος και έξοδο από την Ευρωζώνη.
Όλοι μαζί, ενσυνειδήτως, οδηγούσαν τη χώρα στην καταστροφή. Και συνεχίζουν και κρατούν, ακόμα και σήμερα, στη θέση του συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών τον κ. Γκλεν Κιμ, ο οποίος είχε τότε σημαντικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο. Εκτός από τον κ. Τσίπρα γιατί σιωπούν οι Δραγασάκης και Παππάς που ήταν γνώστες του σχεδίου;
Όλοι οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια για να καταλάβουν γιατί υφίστανται την δραματική επιδείνωση της ζωής τους αυτά τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό απαιτούν να γίνει δεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Με μία μόνο φράση απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι στη ΝΔ: “Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να σταματήσετε τις ανοησίες.”
Από το Μοσχάτο ανταπάντησαν με νέα ανακοίνωση: «Τα εγκλήματα σε βάρος της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας με τα σχέδια για διπλό νόμισμα κι έξοδο από την Ευρωζώνη, προφανώς δεν είναι ανοησίες.
Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Που ο ελληνικός λαός απαιτεί να διερευνηθεί κι η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται γι’ αυτό. Γι’ αυτό το Μέγαρο Μαξίμου ας εγκαταλείψει τουλάχιστον την αλαζονεία».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button