Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Μητέρα και γιος κάνουν τα πάντα χωρίς χέρια: η ζωή αλλιώς, σε μια οικογένεια που τα καταφέρνει παρά τις δυσκολίες!

Πλένει τα πιάτα, μαγειρεύει, φτιάχνει το κρεβάτι και όλα αυτά χωρίς χέρια.

Ο λόγος για την 35χρονη Λίντα(Linda Bannon), που γεννήθηκε χωρίς τα χέρια της. Οι γονείς της πότε δεν την αντιμετώπισαν διαφορετικά και της έμαθαν πώς να ντύνεται και να περπατά μόνη της. Είχε προσθετικά χέρια όμως στα 12 της, αποφάσισε να τα παρατήσει γιατί δεν ένιωθε άνετα.

Με κορόιδευαν στο σχολείο όμως οι φίλοι μου ήταν εκεί και με υποστήριζαν!

Έγινε καθηγήτρια, γνώρισε τον άντρα της στα 24 της και την αγάπησε για την ανεξαρτησία της. ΟRichard(Ρίτσαρντ) δεν ενοχλήθηκε από την αναπηρία μου, του άρεσε που ήμουν ανεξάρτητη. Παντρευτήκαμε τον Ιούλιο του 2004 και αποφασίσαμε ότι θέλουμε ένα μωρό.

Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας ενημέρωσαν ότι το έμβρυο έχει 50% πιθανότητες να κληρονομήσει την αναπηρία μου. Σκεφτήκαμε να κάνουμε το σωστό όμως θέλαμε τόσο πολύ να δημιουργήσουμε οικογένεια.

qq

Όταν γεννήθηκε ο Τίμμυ, εκτός από την αναπηρία του, είχε τρύπες στην καρδιά όπως τους ενημέρωσαν. Έμεινε 2 μήνες στο νοσοκομείο, είχε μια επέμβαση και ευτυχώς βγήκε νικητής από αυτό.

Του έμαθα όσα ήξερα: πώς να πλένει τα δόντια του, να κολύμπα, να κάνει τα μαθήματα του και να τρώει, πάντα χρησιμοποιώντας τα πόδια του!

55

Δε θα κάνουμε άλλα παιδιά, δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι θα έχει παρόμοιο πρόβλημα με την καρδιά και ότι ίσως να μη τα καταφέρει. Η ζωή μας είναι φυσιολογική και ας μη το καταλαβαίνουν κάποιοι. Είμαστε χαρούμενοι.

Και ο Τίμμυ μπορεί στο μέλλον να έχει μια σύζυγο και οικογένεια. Σκάφτομαι να γίνω ομιλήτρια ώστε να εμπνεύσω κι άλλους ανθρώπους με παρόμοια αναπηρία ότι μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Loading…

Βογιατζής Ηλίας

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button