Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λουτρακιώτικο Καρναβάλι 2018: Ξέχνα το αύριο…, Αρχίζει ο χορός!

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Λουτρακιώτικο Καρναβάλι 2018. Υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους για να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να γιορτάσουν τις Απόκριες σε ένα κλίμα χαράς και ξεγνοιασιάς.

Το πρόγραμμα ανοίγει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 19 Φεβρουαρίου 2018. Το φετινό Καρναβάλι περιλαμβάνει αποκριάτικα πάρτι για παιδιά, αναβίωση τοπικών παραδοσιακών εθίμων με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, παρελάσεις αρμάτων και πληρωμάτων, συναυλίες και μια σειρά events καταστημάτων. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις εκτείνονται σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, το Λουτράκι, την Περαχώρα, τους Αγίους Θεοδώρους, τα Ίσθμια και τον Σχίνο.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με Καρναβαλικές Παρελάσεις των αρμάτων και πληρωμάτων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση με παρουσιαστές τη Μαντώ Γαστεράτου & τον Λεωνίδα Λεσάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα ONIRAMA. Μετά τη συναυλία θα γίνει αναβίωση του εθίμου της “Καύσης του Καρνάβαλου”, με ρίψη πυροτεχνημάτων που θα σηματοδοτήσει το τέλος του Καρναβαλιού και θα χαρίσει στους καρναβαλιστές ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα λάμψης. Στους Αγίους Θεοδώρους θα πραγματοποιηθεί Καρναβαλική Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων η οποία θα ολοκληρωθεί με συναυλία της ταλαντούχας Ραλλία Χρηστίδου.

Συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών δεκαετιών, το Λουτρακιώτικο Καρναβάλι ολοκληρώνεται με την αναβίωση των εθίμων της Καθαράς Δευτέρας με τα παραδοσιακά Κούλουμα, εκλεκτά Σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα του χαρταετού και γαϊτανάκι.

Γραφείο Τύπου

Για να δείτε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Λουτρακιώτικου Καρναβαλιού 2018 πατήστε εδώ

 

onirama1

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button