Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 – ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Συναυλιακός Χώρος ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ – Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου | Ρ.Αντωνοπούλου – Μ. Ανδρουλιδάκης

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, μια πολύ σημαντική τραγουδίστρια της νεότερης γενιάς, μαζί με τον σπουδαίο κιθαρίστα και ερμηνευτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη, επιλέγουν την Κόρινθο για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στον ποιητή & στιχουργό ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο που σφράγισε με τα λόγια του το ελληνικό τραγούδι και την ποίηση. Τον άνθρωπο που με την παρουσία του, τη σκέψη του και τις λέξεις του σφράγισε τη πνευματική ζωή της Ελλάδας κυρίαρχα από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα.
Ποιητής, συγγραφέας, διανοούμενος, αρθρογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Μάνος Ελευθερίου είναι μία από τις σταθερές μας στο νεότερο και σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας.
Οι στίχοι του, τα λόγια του, τα ποιήματά του, όπως αυτά μελοποιήθηκαν από τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σπανός, Κουγιουμτζής, Μικρούτσικος, Μούτσης, Μαρκόπουλος, Νικολόπουλος κ.α.) και τραγουδήθηκαν από τις ωραιότερες φωνές (Μοσχολιού, Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Βιτάλη, Κούτρας, Θηβαίος κ.α.) σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού περισσότερα από 50 χρόνια

Τα “Παραπονεμένα λόγια”, “Σ΄αυτή τη γειτονιά”, η “Ατέλειωτη εκδρομή” και ο “Αμλετ της Σελήνης” είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά από τους σπουδαίους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Για μία και μοναδική παράσταση-συνάντηση με όλους εμάς που εδώ και χρόνια συνταξιδεύουμε με όχημα τη μουσική που αγαπάμε.
Για να τραγουδήσουμε, να νιώσουμε, να μιλήσομε όπως μόνο αυτή η μουσική, η ποίηση και οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου μπορούν να καταφέρουν. Τραγούδια παλιά και νέα, τραγούδια δοσμένα με αγάπη και αλήθεια.

Κυριακή 12 Νοέμβρη, 8.00 μμ
Είσοδος 12 €, Προπώληση 10 €,

Κρατήσεις 6938 043 693 και 6939 459673

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button