Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Κοροναϊός: Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ΟΧΙ στον “κόκκινο συναγερμό”

Την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να μην κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον φονικό κοροναϊό, σχολιάζει στο iatropedia.gr, o καθηγητής λοιμωξιολογίας και επιστημονικός σύμβουλος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας. Δείτε ποια είναι τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα που εξέτασε ο ΠΟΥ, για να λάβει την απόφαση.

Αυτή η απόφαση έχει δύο αναγνώσεις. Από τη μία υπάρχει η αισιοδοξία -η οποία στηρίζεται σε κάποια πρώτα δεδομένα- ότι ο ιός μετά την πρώτη έξαρση που εμφάνισε πριν από λίγες ημέρες παραμένει σε σταθερή διασπορά. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και σοβαρές επιφυλάξεις, καθώς η επιστημονική πληροφόρηση είναι ακόμη περιορισμένη και συγκεχυμένη. Γεγονός το οποίο δείχνει ότι η απόφαση αυτή, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει σε λίγες μέρες.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, υποστηρίζει ότι ο ΠΟΥ έλαβε μια πολύ δύσκολη απόφαση: “Η εκτίμησή μου είναι ότι ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Χρειάζονταν περισσότερα δεδομένα, που δεν τα είχαν. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται μέχρι στιγμής ότι ο ιός είναι σταθερός κι ότι δεν υπάρχει νέα μετάλλαξη…”

Διαβάστε σε ποια επιστημονικά δεδομένα στηρίχθηκε η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο iatropedia.gr

newsit.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button