Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κι άλλα νομοσχέδια στη Βουλή! Επιβολή πλαστικού χρήματος και…

Δεν τελείωσε η επιδρομή των νομοσχεδίων από την κυβέρνηση, καθώς όλα τα δεδομένα φανερώνουν πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατατεθούν στη Βουλή δύο νομοσχέδια, τα οποία θα αφορούν την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού.

Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα θα είναι το πιο σημαντικό, καθώς θα ανατρέπει πολλά από τα τωρινά δεδομένα και θα προβλέπει σημαντικές ρυθμίσεις, οι οποίες προωθούνται από την Ε.Ε. και τους θεσμούς, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει διασύνδεση των όλων των ταμειακών μηχανών με το TAXISNET, από όπου θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, προβλέπεται σύνδεση των ηλεκτρονικών πληρωμών με την έκπτωση φόρου, η οποία δίνεται σε μισθωτούς, αγρότες και συνταξιούχους, οδηγώντας σε αφορολόγητο όριο. Τέλος θα υπάρξει διασύνδεση όλων των ταμειακών με το σύστημα POS, προκειμένου να παραδίδουν άμεσα οι ταμιακές και φορολογική ηλεκτρονική απόδειξη, προκειμένου να αποφευχθούν οι χάρτινες αποδείξεις.

Το νομοσχέδιο σχετικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού θα προβλέπει τη χρήση ειδικής σήμανσης και ιχνηθέτησης από το χωράφι παραγωγής του καπνού.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button