Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης  διοργανώθηκε στην Περαχώρα Ενημερωτική Ημερίδα από το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου, για την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αυτισμό.

Από πλήθος κόσμου γέμισε το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, το οποίο προς τιμήν των ατόμων με αυτισμό είχε φωτιστεί με μπλε προβολείς, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Hμερίδα στην οποία συμμετείχε και στήριξε ενεργά το “Φάσμα Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας”.

Την εμπειρία και τις γνώσεις τους με τους ακροατές μοιράστηκαν οι ομιλητές, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά στην Ημερίδα.

Συγκεκριμένα, τίμησαν με την παρουσία τους την ενημερωτική ημερίδα ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, η Μαρία Παρίση, συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Ελένη Παπαζήση συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 3ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η  Κώστια Νιούτσικου, λογοθεραπεύτρια, και η Μαριάννα Καπίρη, ως Ειδική Παιδαγωγό – Ψυχοπαιδαγωγό Msc Κοινωνική και Εκπαιδευτική Πολιτική Σύμβουλο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, ο Πιθαμούδης Γεώργιος, MEd in Special Educational Needs Εκπαιδευτικό Τμήματος Ένταξης Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, η Ιωάννα Μεσίδου, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, καθώς και η Χριστίνα Μπούνου, ως Κλινική Ψυχολόγο.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές με πραγματικές ιστορίες που στόχο είχαν να μεταδώσουν την ψυχολογία των ατόμων με αυτισμό και το πως θα πρέπει να ενταχθούν μέσα στο σύνολο και να μην περιθωριοποιούνται από το γενικό σύνολο.

Ιδιαίτερη συμβολή στα πλαίσια της εκδήλωσης έπαιξε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου που διοργάνωσε BAZAAR με χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες με σκοπό μέρος των εσόδων να διατεθούν στο “Φάσμα Σωματείο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας”.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button