Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Καμμένος στον ΣΚΑΙ για Κουφοντίνα,πυρομαχικά στη Σ.Αραβία και F-16

Φωτογραφία για Καμμένος στον ΣΚΑΙ για Κουφοντίνα,πυρομαχικά στη Σ.Αραβία και F-16
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως παρά την πίεση της Τουρκίας οι δυνάμεις της Συμμαχίας δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το Αιγαίο.

Ο ΥΕΘΑ ρωτήθηκε για μια σειρά θεμάτων που αυτές τις ημέρες έχουν προκαλέσει αντιπαραθέσεις:

Για το θέμα της άδειας Κουφοντίνα : Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος να δοθεί άδεια σ΄ έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τις πράξεις που ΄χει κάνει. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει σε απόφαση της Δικαιοσύνης. Καμία αμηχανία δεν έχει η κυβέρνηση. Προσπάθησαν κάποιοι να πουν πως ορισμένοι στην κυβέρνηση ήθελαν να βγει ο Κουφοντίνας και κάποιοι άλλοι όχι. Δεν είναι έτσι.

Μίλησα με τον Αμερικανό πρέσβη και καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή.

Για την παρουσία του υιού Βούτση στην υποδοχή Κουφοντίνα: Το να είναι πέντε αλληλέγγυοι στην υποδοχή δείχνει ότι αυτό που παρουσίαζαν ως “κίνημα” υπέρ της τρομοκρατίας δεν υπάρχει… Για τη 17Ν δεν προχώρησαν οι έρευνες ώστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές κεφαλές της οργάνωσης.

Εγώ για παιδιά δεν πρόκειται να κάνω καμία αναφορά. Ένα παιδί έχει τη δική του ευθύνη και δεν θα μπω σ΄ αυτή τη λογική. Δεν ασχολούμε με τα παιδιά των άλλων.

Για τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία:  Έδωσα στη δημοσιότητα το κείμενο της διακρατικής συμφωνίας στην οποία αναφέρεται ποιος είναι εκπρόσωπος της Σ.Αραβίας. Έχουμε πιστοποιητικό ότι εκπρόσωπος είναι ο Β.Παπαδόπουλος.Το ΄χω δώσει εδώ και καιρό στον κ.Κικίλια. Στείλαμε ένα έγγραφο που λέγαμε στη Σαουδική Αραβία πως αν έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία ας μας ενημερώσουν κι ας κάνουν άρση της εκπροσώπησης. Δεν μας απάντησαν ποτέ.

Κάποιοι προσπαθούσαν να τα τινάξουν στον αέρα. Είναι αυτοί που τώρα συλλαμβάνονται στη Σαουδική Αραβία επειδή πήγαιναν να κάνουν “μπίζνες”.

Με τον Παπαδόπουλο δεν έχουμε καμία σχέση. Επειδή κι εμείς ακούσαμε διάφορα γι΄ αυτό ζητήσαμε την πιστοποίησή του. Απ΄ ότι γράφουν οι Σαουδάραβες πιστοποιείται τρεις φορές για να κάνει τις διαδικασίες για την αγορά των βλημάτων.

Για τα F-16: Αναμένουμε το LOA στην Αθήνα. Έχουμε πει ότι το κόστος θα ΄ναι 1,1 δις. Θα προχωρήσουμε όταν θα λάβουμε το γράμμα που θα μας λέει πόσα θα αναβαθμίσουν και πόσο θα κοστίσουν.Αναφερόμενος στα όσα είπε η κ.Μπακογιάννη για “κάτι σάπιο” που υπάρχει στην συμφωνία,επισήμανε πως ζήτησε συγγνώμη για να αποφύγει να εξηγήσει τι εννοούσε,στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button