Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Κάθε μέρα περπατάει 26 χλμ και δουλεύει σε δυο δουλειές για να ζήσει. Μέχρι που κάποια δημοσίευσε την ιστορία του στο Facebook

Ο 25χρονος Κάιλ Μπίγκλερ κάνει δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Κάθε μέρα αναγκάζεται να διανύσει με τα πόδια μια απόσταση 26 χιλιομέτρων για να πάει στα καταστήματα που εργάζεται.

Τα χρήματα που παίρνει, αν και πολλές φορές δουλεύει σχεδόν 20 ώρες, δεν είναι πολλά. Το δυσάρεστο για τον Κάιλ είναι ότι έχει μια μαθησιακή δυσκολία και ένα σοβαρό πρόβλημα ομιλίας που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο για αυτόν να βρει μια δουλειά με καλές απολαβές. Έτσι αναγκάζεται να εργάζεται σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να παίρνει τον κατώτερο μισθό και από τους δυο.
Κάθε μέρα περπατάει 26 χλμ και δουλεύει σε δυο δουλειές για να ζήσει. Μέχρι που κάποια δημοσίευσε την ιστορία του στο Facebook
Σύμφωνα με την Today, αρχικά προσπάθησε να βρει μια δουλειά κοντά στο σπίτι του επειδή δεν διαθέτει αυτοκίνητο αλλά χωρίς επιτυχία. Μόνο ένα κατάστημα Dunkin Donuts, περίπου 9 μίλια μακριά, δέχτηκε να τον προσλάβει. Όταν διαπίστωσε ότι με τον μισθό του δεν μπορούσε να ζήσει, άρχισε να ψάχνει και για δεύτερη, νυχτερινή, δουλειά. Τελικά βρήκε σε ένα κατάστημα Big Apple.

Ο Κάιλ για ένα ολόκληρο χρόνο έκανε αυτό ακριβώς.. Κάθε πρωί περπατούσε 12 χιλιόμετρα για να εργαστεί στη πρώτη δουλειά του. Μόλις τελείωνε το ωράριο του, περπατούσε άλλα 14 χιλιόμετρα για να δουλέψει νυχτερινή βάρδια στη δεύτερη.

Και το έκανε αυτό καθημερινά χωρίς να τον παρατηρήσει κανείς. Μέχρι που μια γυναίκα τον συνάντησε τρεις φορές σε μια μέρα στον δρόμο της, κατάλαβε, και αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία του στο Facebook:

Κάθε μέρα περπατάει 26 χλμ και δουλεύει σε δυο δουλειές για να ζήσει. Μέχρι που κάποια δημοσίευσε την ιστορία του στο Facebook

 

«Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ αυτή την ιστορία με όλους εσάς. Ίσως καταφέρω έτσι να γίνει γνωστό σε όλους, αυτό που περνάει αυτός ο άντρας.

Την περασμένη εβδομάδα πήρα ένα παγωμένο καφέ στο Dunkin Donuts γύρω στις 7:30 το πρωί. Αργότερα εκείνη την ημέρα είδα τον ίδιο άνθρωπο από τον οποίο αγόρασα τον καφέ, να περπατάει στο δρόμο με τα πόδια. Δυστυχώς δεν μπορούσα να τον πάρω στο αυτοκίνητο γιατί είχα αργήσει στη δουλειά μου.

Δεν ήξερα τότε ότι περπατούσε 14 χιλιόμετρα για να πάει στη δεύτερη εργασία του πλήρους απασχόλησης στο Big Apple για την νυχτερινή βάρδια του. Σταμάτησα στο Big Apple στο δρόμο μου για το σπίτι γύρω στις 22:45 για να τον ρωτήσω αν ήθελε να τον μεταφέρω με το αυτοκίνητο αλλά ευγενικά αρνήθηκε λέγοντας μου ότι έχει ακόμη άλλες 4 ώρες μέχρι να τελειώσει τη βάρδια του.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι αυτό: Αν έχετε την υγεία σας πάντα υπάρχει μια δουλειά για εσάς εκεί έξω. Δεν έχει σημασία ποια μπορεί να είναι αυτή η δουλειά. Αυτός ο άνθρωπος περπατά 26 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να πάρει τον κατώτατο μισθό και στις δυο δουλειές του. Ο κατώτατος μισθός στο New Hampshire είναι 7.25 δολάρια την ώρα. Αυτός ο άνθρωπος δείχνει ότι αν έχετε όρεξη και είστε φιλόδοξοι και πρόθυμοι να εργαστείτε, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Σημείωση: Αν αυτός ο άνθρωπος δεν εργάζονταν αλλά κάθονταν στο σπίτι του και έπαιρνε τα επιδόματα και την κρατική ενίσχυση, θα κέρδιζε περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει τώρα».

Το επόμενο πρωινό η Γκρίφιθς, η γυναίκα που έγραψε το παραπάνω μήνυμα στο Facebook, ανακάλυψε χιλιάδες μηνύματα μόλις άνοιξε τον υπολογιστή της. Όλα από αγνώστους που την ρωτούσαν πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Κάιλ. Κάποιοι προσφέρθηκαν να του δώσουν καλύτερη δουλειά ενώ κάποιοι άλλοι ήθελαν να του προσφέρουν χρήματα.

Αλλά ένα μήνυμα ξεχώριζε: Ήταν από τους ιδιοκτήτες μιας τοπικής αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Της είπαν ότι θέλουν να χαρίσουν ένα αυτοκίνητο στον Κάιλ.

Σήμερα ο Κάιλ είναι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός Honda Accord του 2005.
Κάθε μέρα περπατάει 26 χλμ και δουλεύει σε δυο δουλειές για να ζήσει. Μέχρι που κάποια δημοσίευσε την ιστορία του στο Facebook
«Πλέον, πρέπει να βρω τι θα κάνω με τον χρόνο που μου περισσεύει τώρα που δεν χρειάζεται να πηγαίνω με τα πόδια στη δουλειά», λέει χαρούμενος ο Κάιλ.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button