Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ινδός βασιλιάς αγόρασε 6 Rolls Royce και τα χρησιμοποίησε για να μαζεύει σκουπίδια

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει κάποια στιγμή έναν αγενή πωλητή. Ξέρετε, εκείνους τους τύπους, που δουλεύουν σε ακριβά και πολυτελή καταστήματα και σε κοιτάζουν αφ’ υψηλού, επειδή θεωρούν, ότι δεν μπορείς να αγοράσεις μια τσάντα Hermes ή ένα ζευγάρι παπούτσια Prada.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κρίνουν ακόμα με βάση την εξωτερική εμφάνιση. Αυτό μπορεί να έχει αρκετά άσχημες επιπτώσεις, ειδικά όταν τυχαίνει να προσβάλλεις κάποιον σημαντικό άνθρωπο, που έχει ντυθεί με απλή ενδυμασία. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε την ιστορία του Jai Singh, τον μαχαραγιά του Ρατζαστάν, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ινδίας.

Ο πωλητής δεν τον αναγνώρισε χωρίς την βασιλική του περιβολή.

rolls-royce-3

Το 1920 ο μαχαραγιάς έκανε βόλτες στους δρόμους του Λονδίνου και βρέθηκε μπροστά από μια έκθεση με Rolls Royce. Αποφάσισε να μπει μέσα στην έκθεση και να ρωτήσει πληροφορίες για αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα. Ο Βρετανός πωλητής, που δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο πελάτης του, αφού του έριξε μια ματιά τον αντιμετώπισε όπως τον οποιονδήποτε Ινδό πολίτη. O μαχαραγιάς είδε την ξεναγήθηκε στην έκθεση από αυτόν τον υπάλληλο, που έκανε διακρίσεις.

Οι Rolls Royce ήταν τα αγαπημένα αυτοκίνητα της Ινδικής βασιλικής οικογένειας.

rolls-royce-1

Ο Jai Singh επέστρεψε στο δωμάτιό του και έδωσε εντολή στους υπηρέτες του να τηλεφωνήσουν στην έκθεση και να τους ενημερώσουν, ότι ο μαχαραγιάς ενδιαφέρεται να αγοράσει Rolls Royce. Εμφανίστηκε στην έκθεση, φορώντας της βασιλική περιβολή του. Όταν έφτασε, είδε, ότι είχαν στρώσει κόκκινο χαλί για εκείνον και είδε τον πωλητή να περιμένει στην σειρά για τις εντολές του.

Επέλεξε 6 πολυτελή αυτοκίνητα και πλήρωσε όλο το ποσό με μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής, αφού κανόνισε τα αυτοκίνητα να σταλούν στην Ινδία. Όταν τα αυτοκίνητα έφτασαν στον προορισμό τους ο Jai Singh διέταξε τον δήμο να τα χρησιμοποιήσει για την συλλογή και την μεταφορά σκουπιδιών γύρω από την πόλη. Τα νέα εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα. Αυτό επηρέασε την φήμη των πολυτελών αυτών αυτοκινήτων και η αξία τους μειώθηκε αρκετά. Οι άνθρωποι, που οδηγούσαν Rolls Royce, γεμάτοι χαρά και περηφάνια, τώρα ντρέπονταν να τα οδηγούν, αφού τα ίδια αυτοκίνητα χρησιμοποιούνταν για την συλλογή σκουπιδιών στην Ινδία. Η φήμη των Rolls Royce έπεσε κατακόρυφα σε όλον τον κόσμο.

Οι Rolls Royce που χρησιμοποιούνταν, για να καθαρίζουν δρόμους στην Ινδία.

rolls-royce-4

Ήταν μεγάλη προσβολή για την εταιρία και η αξία τους καταποντίστηκε. Τελικά, οι υπεύθυνοι της Rolls Royce κατάλαβαν το λάθος τους και έστειλαν τηλεγράφημα στον Jai Singh, ζητώντας του συγγνώμη για τον τρόπο που του φέρθηκαν στην έκθεση στο Λονδίνο. Επίσης, του προσέφεραν 6 ακόμα αμάξια δωρεάν. Ο μαχαραγιάς αποδέχτηκε αυτή την κίνηση και ζήτησε από τον δήμο να αποσύρει τα πολυτελή αυτά αμάξια για την συλλογή και μεταφορά των σκουπιδιών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button