Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Θλίψη για τις 130 φάλαινες που εγκλωβίστηκαν και πέθαναν σε ακτή της Αυστραλίας

Στον κόλπο Χαμελίν

Συνολικά εγκλωβίστηκαν 150 φάλαινες – Συναγερμός στις αρχές για τους καρχαρίες που θα βάλουν στο μάτι τα κουφάρια των ζώων

Θλίψη προκάλεσε στους κατοίκους και τους επισκέπτες του κόλπου Χαμελίν στην Αυστραλία το θέαμα με περίπου 150 φάλαινες να εγκλωβίζονται στην παραλία.

Παρά την υπερπροσπάθεια των ειδικών και των εθελοντών που έσπευσαν στο σημείο, 130 από τις φάλαινες έχασαν τη ζωή του ενώ είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για τη διάσωση των υπόλοιπων.

Παραμένει άγνωστο πώς όλο το κοπάδι βρέθηκε στα ρηχά νερά με αποτέλεσμα το θανάσιμο εγκλωβισμό του.

Οι ειδικοί προβληματίζονται για το πώς θα οδηγήσουν ξανά στον ωκεανό τις φάλαινες που επέζησαν λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή αλλά και λόγω της δύναμης των ζώων αυτών.

Εντωμεταξύ οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάζουν την ακτή καθώς τα κουφάρια των φαλαινών ενδέχεται να προσελκύσουν καρχαρίες με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έχουν ήδη δει έναν καρχαρία τριών μέτρων.

Πρόκειται για ένα από τα μαζικότερα περιστατικά με φάλαινες στην Αυστραλία μετά το 1996 οπότε και 320 φάλαινες εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Ντάνσμπορο.

protothema.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button