Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Θεσσαλονίκη: Διεθνής «πρωτιά» για την Θωρακοχειρουργική-Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου

Πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης θωρακοσκοπικής επέμβασης απέσπασε σε διεθνή διαγωνισμό, που διενεργήθηκε στο Σινσινάτι του Οχάιο των ΗΠΑ, η Θωρακοχειρουργική– Ογκολογική Κλινική του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση έκαναν ο χειρουργός θώρακος, επιστημονικός υπεύθυνος της Θωρακοχειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου, Νικόλαος Γ. Μπαρμπετάκης, και η ομάδα της Κλινικής (Δ. Παλιούρας, Θ. Ράλλης, Α. Γωγάκος, Ν. Σχίζας)

«Η εφαρμογή της προηγμένης θωρακοσκοπικής χειρουργικής αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής. Η Κλινική μας συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει από το 2006 και προσφέρει σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους με τεχνολογίες αιχμής παρά την οικονομική κρίση, με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για τους ογκολογικούς ασθενείς.

 

Η βράβευση της θωρακοχειρουργικής μας ομάδας και η διεθνής αναγνώριση της προσπάθειάς μας , δείχνει το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής Ιατρικής και μας κάνει όλους υπερήφανους» αναφέρει με αφορμή τη βράβευση ο κ.Μπαρμπετάκης

Να σημειωθεί ότι η ίδια κλινική είχε αναγνωριστεί προ τριετίας, κατόπιν αξιολόγησης, ως Κέντρο Αριστείας για την Ελάχιστα Επεμβατική Θωρακοχειρουργική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Λειτουργεί δε ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Θωρακοσκοπικής Χειρουργικής έχοντας ήδη εκπαιδεύσει ικανό αριθμό αλλοδαπών θωρακοχειρουργών.

Η Θωρακοχειρουργική Κλινική του Θεαγενείου έκλεισε 40 έτη (1976-2016) αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς και συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button