Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

Παρατηρώντας την έλλειψη συντονισμένων ενεργειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό Κόλπο, που στοίχησε στην πόλη μας κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού τόσο οικονομικά όσο και σε κύρος, αποφασίσαμε να προβούμε σε μία σειρά ενεργειών που θα οδηγήσουν τόσο στην καλύτερη γνώση του φαινομένου, όσο και σε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινήσαμε διάλογο με τους πιθανά εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση τους για την άμεση λύση του προβλήματος.
Τη Δευτέρα 2/10/2017 αντιπροσωπία μας επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου και είχε ουσιαστικό διάλογο με τον Λιμενάρχη Κορίνθου Πλωτάρχη Λ.Σ. Κύριο Παπακωνσταντίνου και τους υφισταμένους του, οι οποίοι ήταν γνώστες του προβλήματος και έδειξαν πρόθυμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του, παραμένοντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Μας ενημέρωσαν για την ισχύουσα νομοθεσία, για τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΚΕΘΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΔΗΜΟΙ), για τη διεξαγωγή μελέτης του φαινομένου, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε πιθανές λύσεις. Ανάμεσα σε αυτές που συζητήθηκαν με στόχο το άμεσο αποτέλεσμα ήταν η τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών κατά μήκος της παραλίας, ενώ από την πλευρά μας προτάθηκε η επικήρυξη των μεδουσών-τσουχτρών, κίνηση που έχει συμβεί πολλάκις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όταν συντρέχουν λόγοι απειλής της δημόσιας υγείας ή οικονομικής ζημίας.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα, καθώς ο χρόνος περνάει γρήγορα και όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις. Το Καλοκαίρι του 2018 πρέπει να μας βρει έτοιμους. Για τις επόμενες ενέργειες μας και τα αποτελέσματα τους θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως επίσης και οι πολίτες μέσω Δελτίων Τύπου και των ανακοινώσεων στη σελίδα μας στο FB. https://www.facebook.com/groups/501656726607524/

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button