Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η τραγική μητέρα του Μπεν μετά τα ίχνη αποσύνθεσης: Προσπαθώ να μείνω δυνατή [εικόνες]

Οι ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τον μικρό Μπεν Νίνταμ μονοπωλούν το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ.

Χθές (Πέμπτη) το πρωί έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης στο σημείο όπου διεξάγονται οι έρευνες. Ωστόσο, οι ειδικοί επιστήμονες που επεξεργάζονται τα νέα δεδομένα δεν έχουν προσδιορίσει ακόμα αν προέρχονται από άνθρωπο ή από ζώο.

Η Daily Mail, η Daily Mirror και η Sun με έκτακτες πρωτοσέλιδες αναρτήσεις στα ειδησεογραφικά σάιτ τους περιέγραψαν τις νέες εξελίξεις γύρω από τις έρευνες για τον Μπεν, που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991.

Οπως είναι φυσικό, για τα νέα δεδομένα ενημερώθηκε και η τραγική μητέρα του Μπεν, η Κέρι Νίνταμ, που εδώ και 25 χρόνια ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά.

Μιλώντας στη Mirror μετά την εύρεση αποδείξεων αποσύνθεσης, που ίσως να έχουν σχέση με το παιδί της, η κυρία Νίνταμ δήλωσε: «Προσπαθώ να διατηρήσω ανοιχτό το μυαλό μου και να παραμείνω δυνατή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (σ.σ.: δείγματα έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο στο Αμπερντίν της Σκωτίας και ήδη αναλύοναι ενδελεχώς). Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα».

Η μητέρα του Μπεν δούλευε σε ξενοδοχείο στην Κω την ημέρα που εξαφανίστηκε (στις 24 Ιουλίου του 1991) ο γιος της, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι με τους παππούδες του και έπαιζε.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο σενάριο για την τύχη του Μπεν αναφέρει ότι καταπλακώθηκε από εκσκαφέα (ο χειριστής του οποίου πέθανε πέρσι από καρκίνο του στομάχου) και θάφτηκε σε ένα χωράφι με ελιές που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι. Μάλιστα, οι έρευνες (που συνεχίζονται σήμερα για τέταρτη ημέρα) έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή γύρω από ένα δέντρο που φυτεύτηκε λίγο μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

Σε προηγούμενες δηλώσεις της στη βρετανική τηλεόραση, η μητέρα του Μπεν είχε πε: «Ολο αυτό θα μπορούσε να έχει τελειώσει εδώ και 25 χρόνια. Θα μπορούσα να θρηνήσω για τον γιο μου. Ποτέ δεν ξεχνάς το παιδί σου, αλλά τουλάχιστον θα ήξερα πού είναι. Θα μπορούσα να κάνω κάτι στη ζωή μου. Αντίθετα, έζησα μια ζωή στην αναμονή, χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι ή να επικεντρωθώ σε κάτι. Ζω αυτόν τον εφιάλτη -που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πριν από 25 χρόνια. Πιθανότατα θα μπορούσα να τον συγχωρήσω τότε (σ.σ.: εννοεί τον χειριστή του εκσκαφέα). Τώρα, όμως, όχι».

Χθες, εν τω μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα -για πρώτη φορά- φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο έπαιζε ο μικρός Μπεν λίγο πριν εξαφανιστεί.

Το συγκεκριμένο σπίτι, που απέχει 1 χλμ. από τη θάλασσα, είχε ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει την οικογένεια Νίνταμ, αλλά από τις 24 Ιουλίου του 1991 -ημέρα εξαφάνισης του Μπεν- παρέμενε ερμητικά κλειστό, όπως εκτιμάται.

Ετσι, οι τωρινές φωτογραφίες δείχνουν το πώς ήταν το σπίτι εσωτερικά την εποχή που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Δεν υπάρχουν χαλιά ή κρεβάτια, ενώ διακρίνονται κουρέλια στα παράθυρα.

Το μόνο «βαρύ» έπιπλο είναι ένα σύνθετο στον χώρο της κουζίνας, ενώ εντύπωση προκαλούν οι πολλές ζωγραφιές στους τοίχους.

Το σπίτι αποτελείται από μόλις τρία δωμάτια. Μια κουζίνα και δύο ευρύχωρα δωμάτια. Περιβάλλεται από χωράφια, σε ένα εκ των οποίων εκτιμάται ότι συνέβη το μοιραίο και στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι νέες έρευνες των Αρχών από Αγγλία και Ελλάδα.

Φωτογραφίες: INTIME NEWS

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, δεν υπήρχαν τζάμια στα παράθυρα. Ο παππούς του, Εντι, και ο θείος του, Στίβεν, 17 ετών τότε, εργάζονταν γι’ αυτό. Οι παππούδες του βρίσκονταν στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού και ξεκουράζονταν, όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button