Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Η ΕΥΔΑΠ απαντά γιατί έδωσε την εργολαβία 5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Φλαμπουράρη

«Δεν αποκλείονται μειοδότες από τους διαγωνισμούς επειδή έκαναν μεγάλη έκπτωση, απαντά η ΕΥΔΑΠ στις αιτιάσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών για την κατακύρωση εργολαβίας ύψους 5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ που ανήκε στον υπ. Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ, υποστηρίζει αρχικά ότι λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων μερίδας εργαζομένων της αλλά και του όγκου των έργων που πρέπει να φέρει εις πέρας, κάνει μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Παραδέχεται ότι αυτοί οι διαγωνισμοί δεν είναι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος αφού είναι κάτω από το όριο των 5.186.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο έργο που πήρε η πρώην εταιρεία Φλαμπουράρη «Τοποθέτηση νέων παροχών και εργασίες δικτύου ύδρευσης σε περιοχές αρμοδιότητας του τομέα Πειραιά της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» η ΕΥΔΑΠ αναφέρει πως η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ έχει ανακηρυχτεί μειοδότρια από την Επιτροπή Διαγωνισμών. Παρότι όπως αναφέρει το αποτέλεσμα θα υποβληθεί προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, σημειώνει ωστόσο ότι το ΔΣ «είναι υποχρεωμένο να το εγκρίνει εφόσον δεν υπάρξει κάποιος νόμιμος λόγος αποκλεισμού».

Σημειώνει δε πως «η όλη διαδικασία διεξαγωγής του Διαγωνισμού, όπως και όλων των διαγωνισμών, ήταν διάφανη, πράγμα που καταδεικνύεται τόσο από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής όσο και από το γεγονός ότι καμία από τις υπόλοιπες 6 εταιρείες που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό δεν υπέβαλλε ένσταση».

Αναφορικά με τις «τυχόν φορολογικές εκκρεμότητες της Εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», η ΕΥΔΑΠ σημειώνει ότι «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο έρευνας της ΕΥΔΑΠ» αν και επισημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία «συμμετείχε στο Διαγωνισμό προσκομίζοντας τα κατά το νόμο και τα Πρότυπα Τεύχη Διακηρύξεων αναγκαία δικαιολογητικά, όπως η ενημερότητα του πτυχίου της καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί του ότι είναι φορολογικά ενήμερη και ότι είναι σε θέση να αποδείξει την ενημερότητα αυτή, εφόσον αναδειχθεί μειοδότρια».

Για την έκπτωση 59% που προσέφερε η ΔΙΑΤΜΗΣΗ, η ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει ότι «οι υφιστάμενες 6 εργολαβίες υλοποιούνται με έκπτωση που κυμαίνεται από 57,65% έως 68,20%. Επομένως, η έκπτωση 59% της συγκεκριμένης εργολαβίας δε μπορεί να θεωρηθεί «ασυνήθιστα χαμηλή»».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button