Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στη σειρά για τον θάνατο: Οι απάνθρωπες συνθήκες στις γυναικείες φυλακές του Ιράν [εικόνες]

Η βραβευμένη δημοσιογράφος Sadegh Souri έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες μέσα από τις φυλακές γυναικών στο Ιράν, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τις συνθήκες κράτησης.

Εκτίουν ποινές φυλάκισης για ένοπλες ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και για φόνο. Ο νόμος στο Ιράν δεν διαχωρίζει ανήλικες και ενήλικες. Κορίτσια από 9 ετών φυλακίζονται για τα αδικήματά τους, γεννούν μέσα στις φυλακές και περιμένουν την ώρα της θανατικής τους ποινής μόλις συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

O νόμος τούς επιτρέπει να γεννήσουν μέσα στη φυλακή, ωστόσο όταν τα μωρά γίνουν 2 ετών απομακρύνονται από τις μητέρες τους, είτε αυτές έχουν καταδικαστεί σε θάνατο είτε όχι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της 17χρονης Μάσα. Σκότωσε τον πατέρα της επειδή δεν της επέτρεπε να παντρευτεί αυτόν που είχε ερωτευτεί και τα αδέρφια της ζήτησαν τη θανατική της ποινή. Περιμένει υπομονετικά το τέλος της, μόλις ενηλικιωθεί.

Η Ζάχρα παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών και έφερε το 2ο παιδί της στη ζωή μέσα στη φυλακή, όταν συνελήφθη να κλέβει κινητά. Θα μπορέσει να το κρατήσει μέχρι να γίνει 2 ετών και στη συνέχεια θα το μεταφέρουν σε άσυλο ορφανών.

Η 15χρονη Σακάγιεκ βρίσκεται στη φυλακή εδώ και έναν χρόνο. Είναι 15 ετών και η γιαγιά της την επισκέφθηκε μετά από 10 μήνες. Μπήκε στη φυλακή μετά από ένοπλη ληστεία και η θανατική της ποινή ορίστηκε την πρώτη μέρα της ενηλικίωσής της…

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button